-
Senet Hakkında
Herkeze iyi akşamlar bugün başıma bir olay geldi doğru yeremi konu açtım bilmiyorum ama yanlış yere açmışsam kusura bakmayın.
Konu; Arkadaşım rentacar firmasından araç kiralamış kiraladığı araç ile kaza yapmış ve araç 1 ay boyunca sanayide yaptırılmak kaydı ile bekletilmiş aracın masrafları kasko firmasından karşılanmış fakat rentacar firması aracın 1 ay çalışamadığı için yattı parası istemiş 1200TL arkadaşım 600 TL sini vermiş gerisini verememiş maddi durumu kötü olduğu için bu sebepten dolayı rentacar firması borçlu olan kişiye ulaşamadığından dolayı bana geldiler benim hiç bir alakam yok kefilde olmadım bana dediler senin arkadaşın sen ulaş parayı al bize verirsin şimdi rentacarıda tanıyorum.
Onlarda yabancı değil ve bana 600TL'lik senet imzalattılar fakat not yerine borcun bana ait olmadığını belirttim ve ısrar sonucu imzaladım adım soyadımı yazmışlar tutarını kapatmışlar 600 TL ile fakat tc numaram yanlış imzaladım ve bu iş çok canımı sıktı borç benim değil bu rentacar firması borçlu olandan parayı alamazsa bana icra gönderir diye yada karşıma gelir sen ver diyebilir diye canım sıkılıyor.
Bu nedenle ben bu kişileri mahkemeye versem yada icraya gitseler öyle dava açsam itiraz etsem bir netice alabilirmiyim. SOnuçda benimle bir alakası yok borcun sırf arkadaşım sen ulaşırsın diye imzalattılar sonradan pişman oldum ama firmada tanış kaldım böyle bir sorunla bu konu hakkında düşüncelerinizi ve yorumlarınızı yazarsanız sevinirim.
-
Cevap: Senet Hakkında
Not kısmından kastınız koçan kısmıysa orayı kopardıkları anda normal bir senet oluşur. TC kimlik no ve imzanızın farklı olması sizi kurtarmaz, imza incelemesinde imzanın sizin elinizin mahsulü olduğu anında ortaya çıkar ve haksız yere imza itirazı yaptığınızdan %10 ek tazminata da mahkum edilirsiniz. Diğer taraftan borçlu olmadığınızı ispat için dava açabilirsiniz. Karşı taraf icraya giderse icra takibini durdurmak için 600 TL + %15 ini yatırarak icrayı durdurabilirsiniz.
-
İlgi ve alakanız içni teşekkür ederim, fakat ben imza benim değil demiyorum zaten, borç benim değil hiç bir alakam yok not yazdığım yer ise normal senet üzerinde bir boş alan vardı yırtılcak yer değildi yani yırtılsa senetin %75 i kalıyor yırtık olarak :) sanırım senet yırtık geçmez.
-
600 tl yi verin, senedi alın...
sonra arkadaşınızdan azar azar alırsınız...en iyi çözüm bu bence...
-
Sağolun çözümünüz için ama bulabilirsem arladaşı bu şekilde yapılabilir. Fakat bu şuan çözüm değil senet ilerde başıma sıkıntı olursa ne gibi bir önlem almam gerekiyor.