Memurun üst öğrenim hakkı
değerli forum üyeleri;
Ulaştırma Bakanlığının taşra teşkilatında tekniker olarak çalışmaktayım.Aynı zamanda farklı bir ilde kendi bölümümün mühendisliğini okuyorum.Fakat memurluğum nedeniyle okuluma devam edemiyorum.kaydımıda donduramadım.şu anda devamsızlıktan sınıfta kalacağım.
sizce Tayin istesem nasıl bir sonuç alırım? Bakanlığın Okulumun olduğu yerde kurumu yok ama ilgili kuruluşları var...Eğitimimi tamamlamak istiyorum neler yapmam gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim...Saygılarımla.Bu arada bakanlığın tayin ile ilgili bir yönetmeliği yoktur.
Cevap: Memurun üst öğrenim hakkı
öncelikle ulaştırma bakanlığın üniversiteyi kazandığın ildeki şubesinden kendini naklen atanman istetebilirsin...sonra senin çalıştığın yer izin vermezsen mahkeme yoluna gidebilirsin...
Peki mahkemeye versem kazanma ihtimalim nedir? yasalar beni haklı çıkarır mı ?
böyle bir hak yok. yani üniversiteyi kazandım beni oraya verin gibi bir durum söz konusu bile olamaz. mahkemeden hiç bir şey çıkmaz.
Alıntı:
azazel06 rumuzlu üyeden alıntı
.... . mahkemeden hiç bir şey çıkmaz.
Merhaba, bu görüşünüze katılmıyorum.
Dediğiniz gibi kişi ben üniversiteyi kazandım, beni oraya verin diye bir şey diyemez ama nakil talebinde bulunabilir kurumda verirse gidebilir vermediği takdirde de idari dava hakkını kullanabilir ve kazanabilir.
Aynı durumda ben İdare Mahkemesinde kazandım, Temyizde gitti danıştay 3'e 2 oyla bozdu. ancak karar düzeltmede, şuanda bozma kararım olduğundan bu konulardaki yazılarda çok bir şey demiyorum ama karar düzeltmede kazanırsam peşine gitmelerini tavsiye edeceğim.