İçkili İşyerimin İşetmesini Kiraya Verdim Ama Bende Kiracıyım ve Kiracımı Çıkaramıyorm
içkili lokanta(Birahane) işletmecisiyim; 7 ay önce işyerimi işletmek üzere x-şahısına kiraya verdim, aramızda sözleşme yaptık ve sözlemenin adınıda KİRA SÖZLEŞMESİ olarak belirledik, İŞLETME ve RUHSAT SAHİBİ ben olduğumdan x-şahsına işletmede sorumluluk alması için MESUL MÜDÜRLÜK alması kaydı ile sözleşme yapmıştım ve bunu sözleşme şartlarında belirtmiştim, ben aramızda yaptığımız sözleşmenin hukuki geçerliliğinin olmadığını düşünerek bu sözleşmeyi yaptım ve imzaladım,x-şahsı mesulmüdürlük belgesini alıcam dedi,ama almadı,halen alıcam diyerek beni oyalıyor ve şimdide anlaştığımız ödemelerin hiç birini yapmıyor,x-şahsı ile anlaşma yapmadan önce kendisini iyi tanımıyordum şimdi artık soruştırarak öğreniyoruz X-şahsının kim olduğunu,bu şahıs bundan önceki anlaştığı işyerlerindede aynı prosüdürü uyguluyormuş,önce anlaşma yapıp bir süre normal ödedikten sonra ödemeleri bidaha yapmıyormuş ve mahkeme yoluyla enaz biryıl sonra tahliye ediliyormuş, Şimdi ben zaten kiracıyım ve x-şahsı ile yaptığımız kira sözleşmesi ile ben kiracıyken alt kiracıya vermiş oluyorum ,benim mülk sahibi ile aramızda yaptığımız kira kontratı'nın şartlarında kiracı kiraya veremez ve kira hakkını kimseye devredemez diye yazıyor ,yani benim zaten kiraya vermeye hakkım yok ve akde aykırılık yaptığımı biliyorm ve x-şahsının çıkarılması için savcıya şikayette bulundum ve ''savcı'' hukuki mesele olduğundan kovuşturmaya gerek olmadığının(takipsizlik) kararını verdi ve hukuk mahkemelerine dava açılmasını öngördü,ancak mülk sahibi ben olmadığımdan benim dava açm hakkımda yok ve dava açsam bile sonuç alamıcakmışım ve zaten mahkeme biryıl sürüyor ve beim o kadar vaktim yok kısa sürede sonuç alabilmemiz gerkiyor....
Efendim konuyu size uzun uzun anlattığımın farkındayım,Ancak hafife alınır bi durum değil bu,sözleşme yaptığım x-şahsının TEHLİKELİ olduğunu ve daha önce emmniyet teşkilatına saldırdığını polis'leride yaraladığını duydum,şuan işletmede hala benim RUHSAT'ım var ve işyerinde çıkan vukuatlardan ben sorumlu tutulacam içkili lokanta(birahane) burası ve heran işyerinde olay çıkabilir endişesi içerisindeyim,beni işyerime girmemi engelliyorlar, x-şahsından hiç ödeme almadığım gibi kendi kira bedelimi cebimden ve gününde ödemesini yapıyorum,Konuyla ilgili mülk sahibi ile konuştum ve mülk sahibinin şikayette bulumasını yada dava açmasını talep ettim,ancak mülk sahibi yaşlı başlı insanlar oğullarıda yok sadece kızları var ve kızları x- şahsının tehlikeli insanlar olduğunu öğrenmişler ve başına bela almak istemedikleri için şikayette bulunamayacaklarını söyledi ve sorunu benim çözmemi istediler,ikiarada bi derede kaldım Efendim, Yasal olarak benim onları çıkarmaya hakkım yok ve onları ben zorla çıkarmaya kalkarsam suçlu oluyorm ....
Efendim, bana ne yapmam gerektiğiyle ilgili kısa sürede sonuç alabileceğim konuyla ilgili görüşlerinizi paylaşmanızı rica ediyorm,ilginize teşekkrler...
Cevap: İçkili İşyerimin İşetmesini Kiraya Verdim Ama Bende Kiracıyım ve Kiracımı Çıkaramıyorm
__Konu ile ilgili bugün Emniyet Müdürü ile görüşmek istedim ama görüştürmediler, Başkomiser ile görüşmek istedim görüştürmediler, karakolda görevli bir memura konuyu ayrıntılı anlattım yine dava ile çözüleceğini ancak ne kadar zamanda sonuç alabileceğimi ve dava açma hakkım olup olmadığını bilmediğini söyledi,yarın başka bir Savcı ile tekrar görüşmeyi deneyeceğim.....
__İlgililere birde sorum olacak ben işyeri Ruhsatımı başka birine Devir edersem acaba benim 3.şahıs ile yaptığım sözleşme hukiki geçerliliğini dewam ettirebilirmi, yani Devir ettiğim şahıs kendi adına mülk sahibi ile kira kontratı düzenlerse ve kendi ruhsatıyla 3.şahsı haklı olarak hemen yada kısa sürede tahliyesini istiyebilirmi , bu çok önemli .....
__Efendim ben gereken ne ise yapmak istiyorum , Lütfen bana yardımcı olursanız sevinirim..İlginize teşekkrler...