Borçlarımdan eşimin yükümlülüğü olacak mı
Herkese iyi akşamlar
Ben 2008 yılında eşimden boşandım.2011 yılında tekrar bir evlilik yaptım.Birkaç sorum olacak cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
1-Daha önce evli olduğum kişi için bir bankadan kredi çekmiştim o kredinin ödendiğini söylemişti ama 2 gün önce bir mesaj geldi girişim varlık diye bir yerden aradım banka oraya devretmiş tahsil edilemeyen borçları ve benimde 12 000 lira borcum gözüküyor.
2-Eski eşim bana geleceğimi güven altına almak istediğini ve beni bizim oralarda bulunan büyük balıkçı gemileri vardır onlara yatırım yapmak istediğini ve benim üzerime yapacağına söyledi.Ben de mutlu oldum beni düşünüyor diye. Bu işe ortak yaptı beni herşeyiyle ben ilgilenirim sen kafanı takma dedi.Daha sonra nakit paraya acil ihtiyacı olduğunu yoksa çıkmaza gireceğimizi söyledi ve bankadan kredime kefil ol dedi ben aslında dersane öğretmeniyim ama tekne işinden dolayı olabileceğimi söyledi banka gelir yeterli olunca kabul eder dedi.bende kefil oldum.Bu olaydan birkaç ay sonra da ortaklığı satman gerek para lazım dedi.Bana işden ortaklığımı sonlandırınca parasını adamdasn alabileceğini söyledi bende sonlandırdım.Bundan birkaç ay sonrada benden boşanmak istediğini söyledi ve boşandık.Bu kefil olduğum parayı bankaya yatırmadığını öğrendim.ve bankanın da o tekneye borç için ipotek koymadığınıda.
3-O birkaç aylık ortaklıktan ise daha bir hafta önce vergi ziyaına neden olmaktan tebliğ geldi.
Bütün bunlar benim salaklığım ve aşırı güvenimden başıma geldi biliyorum.Ödeyebilecek durumum yok.Ne yapabileceğimi bilmiyorum ama artık bir şekilde kabullendim.
Şu anda ki tek endişem benim bu borçlarımdan yeni eşim sorumlu tutulabilirmi.Evimize haciz gelebilir mi.Evde ki tüm eşyalar eşimin benle evlenmeden önceki eşyaları.bir tek evlendikten sonra alınan bir arabamız var.
eşime benden dolayı birşey olamaması için yapabileceklerim nelerdir.
Cevap: Borçlarımdan eşimin yükümlülüğü olacak mı
mal ayrılığı yapsak olur mu acaba
Alıntı:
.Evimize haciz gelebilir mi.
Evet gelebilir.Fakat ,eşinize yönelik bir haciz yapılamaz.Yani .maaşına , işyerine yönelik.Ortak alandaki ikametgahtaki eşyalara yönelik yapılabilir düşüncesindeyim.
kesinlikle bayan haklıdır