Boşanma davası devam ederken başka birisinden çocuk doğurması bu çocuğu da benim üzerime yazdırması
Benim boşanma davam devam ederken eşimin başka birisi ile ilişkisinden çocuğu olmuş ve bu çocuğu mahkemenin bitmesine yakın çocuğu nüfus kayıtlarında benim üzerime yazdırmış.Bunu da boşanma bitmişti nüfusumdan düşmüş mü diye nüfus müdürlüğüne öğrenmeye gittiğimde o çocuğun benim üzerime kayıt yaptırdığını öğrendim soybağının reddi davası açtım dava devam ediyor dna testine gidilecek boşandığım kişide bu davalara katılmıyor. Dna testi çocuğun başkasından olduğunu ortaya çıkardığında karar duruşmasında hakime bu kişi hakkında kamuyu yanlış yönlendirmek ve kamuyu gereksiz işgal etmekten dolayı suç duyurusunda bulunmasını talep edebilirmiyim. veya bu kişinin bana yüklediği bu yalandan dolayı ceza almasını sağlayabileceğim yollar var mı
Cevap: Boşanma davası devam ederken başka birisinden çocuk doğurması bu çocuğu da benim üzerime yazdırması
Boşanma davanız bittimi ? Karar kesinleştimi ? Temyiz edildi mi? (siz yada eşiniz tarafından) Boşanma davası bitti, karar kesinleşti ve temyize gidilmedi ise dava ne zaman bitti ?
Boşanma davanız bitmesi ise, Karar kesinleşmedi ise, Temyiz sürecinde iseniz (yani kısacası yasal olarak boşanmamış iseniz) eşinize zina nedeni ile dava açabilirsiniz.
Deliliniz eşinizin doğurduğu çocuktur. Nüfus kayıtlarından ve dna testi raporlarından ispat edersiniz. Boşanırsınız, Tazminat alırsınız. Karşı tarafa (eşinizin birlikte olduğu erkeğe) Borçlar Kanunu 41/2 maddesi gereği tazminat davası açabilirsiniz.
Cevap: Boşanma davası devam ederken başka birisinden çocuk doğurması bu çocuğu da benim üzerime yazdırması
boşanma kesin gerçekleştikten 2 yıl sonra öğrenilirse
boşanma kesinleşti
boşanma kesinleştikten sonra nüfusumdan düşüp düşmediğini öğrenmek için gittiğimde çocuğu benim üzerime kayır ettirdiğini öğrendim.
boşandığım kişinin tazminat dışında hapis cezası almasını sağlayabileceğim bir şey var mı
boşanma kesinleşti
boşanma kesinleştikten sonra nüfusumdan düşüp düşmediğini öğrenmek için gittiğimde çocuğu benim üzerime kayır ettirdiğini öğrendim.
boşandığım kişinin tazminat dışında hapis cezası almasını sağlayabileceğim bir şey var mı