-
Mal paylaşımı
selamlar
geçen hafta bi arkadasım milliyet gazetesinde okuduğu bi yargıtay kararını anlattı bana benim bununla ilgili bi sorum olucaktı
bu karar yasal mal rejimi ile ilgili : bu yasal mal rejimine göre eşler isterse 30 yıllık evli olsunlar sadece 2002 den sonraki malların paylasıldığı biliniyor.
ancak yargıtayın verdiği bu karara göre bunun haksızlık olduğu ve yasal mal rejiminin benimsenmesinin amacına uygun olmadığı için bir bosanma davasında 2002 den önceki mallarıda bu rejime tabii etmiş
bunun doğruluğunu sormak istiyorum ve bu doğrultuda bi çalışma varmıdır.
teşekkür ederim
-
Yasal mal rejimi "edinilmiş mallara katılma" rejimidir. Ben Yargıtay kararının yerinde olduğunu düşünüyorum. Zira 2001 deki değişiklik sonrasında, herkese yasal mal rejiminin istenmemesi halinde, başkaca bir mal rejimi sözleşmesi yapılabilme imkanı tanınmıştır. Yasal mal rejimini tercih edenler için önceki mallarının da bunun içine dahil edilmesi gerektiğini düşünüyorum, ki bence, kanun da bu yönde yorumlanmalıdır. Naçizane fikrim:)
-
Sayın Anubis, eğer sözünü ettiğiniz karar bu ise: http://www.milliyet.com/2006/02/06/yasam/axyas02.html , kararı yanlış yorumlamışsınız. Kararın bu olduğunu teyit ederseniz, yanlışlığın nerede olduğunu açıklayayım. Eğer karar bu değil ise, lütfen karar metnini buraya yazın ki yorum yapabilelim.
Saygılar,