-
İşe iade
Merhabalar
İşe iade davaları temyizden ne kadar sürede gelir bunun bir cevabı varmıdır yardımcı olabilecek bir avukat abimiz var mı
Normalde 1-2 ay değilmidir temyiz süresi 22 ay oldu şuan temyize gideli ama hala bir haber yok 8 ay da yerel mahkeme sürdü 30 ay kayıp yargıtayın sistemini çok merak ediyorum. Mesela 9. H.D deki işe iade davalarını 22. H.D. aktardılar güzel bişi yaptılar yoğunluk biraz olsun hafifledi benim dosyam 9. H.D. iken bulunduğu yerde arka arkaya 15 tane farklı illerin mahkemelerinden işe iade dava dosyası vardı sonuçlanmadan aynı gün aynı şekilde 22. H.D aktarıldı aradan 2-3 ay geçti bu dosyaların 12 tanesi sonuçlandı diğer 3 tanesi hala bekliyor benimkide bu 3 taneden birisi. Hadi diyelim dava karışık olur beklenir, bizimki kriz var diye ufak bir açık yakalayıp yüksek masraf göstererek 25/II/ı maddesi ile çıkartılmak açık açık ortada ama yaptıkları buna rağmen 30 ay zaman kaybı 1,5 yıl işsiz gezmek vs vs. herşeyi aydınlattık bilirkişi geldi gördü 10.000 TL masraf dediler, 275 Tl masraf çıktı herşeyi ispatladık ama yargıtayda bekleme sebebi nedir 15 dosya misal 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 bunları onaylamışlar. 11. sırada benimkini geçmişler 12-13 onaylamışlar 14-15 geçmişler sonrası hep onaylanmış. Acaba firma müdahele mi ediyor anlamadım öyle birşey olabilir mi? Dilekçe yazıyorum cevap gelmiyor mail atıyorum cevap gelmiyor telefonla arıyorum en son eylül gibi sonuçlanır dediler 2011 bitmek üzere hala haber yok. Bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz ya da yargıtaya mı gitsem değişen birşey olurmu ki
-
Cevap: Işe iade
Daha önce de sıralama ile ilgili konu geçti ama bilen yok. Zannedersem adaletin kalbi olan o yerde, öncelik geliş sırasına göre değil ne olduğunu bilmediğimiz ve kimseden de öğrenemediğimiz kriterlere göre belirleniyor.
Eğer bu kriterleri bilen varsa, açıklasın lütfen. merak edenler çok zira.
-
Bilgisi olan yok sanırım b u konuyla ilgili
-
Merhabalar
Arkadaşlar işe iade davası açıpta temyize gönderilen dosyaların ortalama ne kadar zamanda geldiği hakkında bilgisi olan yokmu? Bu işte sanki işveren parmağı var gibi, bir sendika başkanına sordum bunu işveren yargıtaydaki dosyaya müdahele edebilirmi diye olabilir dedi dosyayı sürekli altlara atabilirler dedi ne biçim iş 22 ay oldu temyize gideli hala haber yok, herzaman söylüyorlar iş mahkemesi çalışandan yana diye ama 30 ay oldu iyiki bizden yana yani.
Bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olabilirmi?