Bosanma Tazminatını Nasıl Alabilir
Merhaba. Ben 2011 Aralık Ayında evlendim ve 2011 Mayıs ayında eşimle şiddetli geçimsizlikden dolayı ayrı yaşıyoruz boşanma için ikimizde bir dava açmadık bir yıl dolmadan anlaşmalı boşanma yapamayacağımız için bir yılın dolmasını bekledik. Kendisi beni aradı ve benimle boşanmak istiyorsan benim istediğmi miktarda para vereceksin yada ben gelirim senin olduğun yere senle beraber yaşarım diye tehdit etti Kendisinin mağdur olduğunu bu süreçte ayrı ev tutup borca girdiğini söyledi ama ayrılırken taksidini ödedğim evdeki eyaların yarısını yanında götürdü ben 2011 mayıs ayından 2011 kasım ayına kadar olan sürede iş bulamadım ve daha yeni işe basladım bu süreçte taksitlerimi ödemek için kredi çektim kendisi hala çalışıyor ben ondan daha çok mağdurum ve benden düğünde takılan altınlar ve miktar belirtmeden para talep etti yoksa boşanmayacağını eyer avukat tutarsak çekişmeli dava sonunda kendisinin avukat masraflarını ve tazimant ve nafaka alabileceğini söyledi sizce böyle bisey gerçeklesebilirmi bu süreçte ne yapmam gerekiyor.
Not. çocuğumuz yok toplam 5 ay beraber yaşadık.
Cevap: Bosanma Tazminatını Nasıl Alabilir
Her boşanmada olduğu gibi her iki tarafta kendinin haklı ve mağdur olduğunu savunuyor.Daha suç bende diyene rastlayan olmadı.Takı ve altınlar yargıtay kararıyla yüzde yüz kadının malı sayıldığı için alıp götürdüğünü ispat edemezseniz daha önce almış olsa veya ortak harcamalarınıza kullanılmış olsa dahi sizden bedelini icra edebilir.Ayrıca haklılık oranında tazminata hak kazanabilir.Boşanma davalarında kadına karşı yapılan pozitif ayrımcılığı da düşünürseniz işiniz kolay değil.Bu sureçte uzlaşıp bir yıl sonunda da anlaşmalı olarak boşanmanızı tavsiye ederim.Yoksa avukat, mahkeme, bilirkişi vs. masraflarıda eklenip size daha da şişkin bir fatura çıkabilir.Ama mücadeleye de girebilirsiniz.Karar sizin.Benim önerim önce uzlaşmadan yana olun.Kolay gelsin.