Emlakçı - Kiracı - Site yönetimi
Merhabalar;
durumu kısaca özetlemek istiyorum;
kendime ait bir web sitem var emlakçı olarak çalıştırdığım günlük kiraya verilen evler villalar vs. var bir film ekibi aradı ve bir sitedeki villanın önünde 1-2 dakikalık çekim yapabileceğimizi sordu bende irtibatta olduğum sitedeki çalışan emlakçıyla iletişime geçtim böyle bir durumun olup olmayacağına dair , sonrasında ok dediler film ekibi villayı geldi gördü aradan 2-3 hafta geçti gelip çekim yapabilirmiyiz dediler bende tekrar yetkili kişiyi aradım sordum ok dedi bende oraya yolladım güvenlikten geçip villanın önünde çekim yaptılar toplandılar gittikten sonra film ekibi site yönetimi çıktı ortaya kimseye sormadan kimin çekim yaptını böyle bir durumun olmayacağını söylediler telefonda ve film ekibine önümüzdeki hafta avukatını yönlendireceğini söylemiş film ekibide böyle bir suç duyurusu açılırsa bize bizde size dava açarız dediler tabi bu arada ben komisyonumu aldım şimdi bu durumda sitedeki güvenlik izin vermiş adamlar gidip çekimini yapmış yönetim nasıl bir dava açabilir yani güvenlikte değilmidir suç.. bunun dışında benim herhangi bir sorumluluğum olacakmıdır konu üzerinde ?
şunuda belirtmeliyimki sitedeki yetkili kişinin bana çektiği mesajlar duruyor çekim için yollayabilirsiniz vs. ben burdayım diye ama dedim gibi yönetimin bundan haberi olmadan olmuş bir olay tabi benimde bu durumdan haberim yok ordaki yetkilide komisyon almak için hemen gelip çeksinler demiş şimdi ne yapmalıyım?
Cevap: Emlakçı - Kiracı - Site yönetimi
Yönetimden izin almadan ,güvenliğin izniyle çekim yapılamaz.Yönetimden izin almak gerekirdi.Yönetiminde oluru yoksa ,suç oluşmasa da hukuki sorun oluşur.Yani site ,davacı olabilir.İzinsiz olarak sitede yapılan çekimin yayımının durdurulması ,haksızlığın tespitine yönelik olarak.
Örneğin ;çekilen filmde , bir mafya babasının,eroin tacirinin yaşadığı bir yer olarak gösterilebilir.Böyle gösterilmese de ,olumlu olsa dahi , bu hak site maliklerinin ,dolayısıyla onların temsilcisi olan yönetime aittir.
Yine ,parasal olarak bu ücreti de site yönetiminin alması gerekir.Yani,muhatabanız site yönetimi olmalıydı.
Sonuçta ,filmçiler sizden ,verdiklerini talep edecekler......