19/09/2007 tarihinde açtığım,boşanma davasına davalı taraf,boşanmanın reddi ve tazminat davasıyla karşı dava açtı,sonrasında bu iki ayrı dava birleştirildi,saçma sapan sebeplerle,avukatsız başlamam sebebiyle,yalancı şahitleri vs.sayesinde dava düştü,boşanma gerçekleşmedi,hancak tedbir nafakasını ödemeye devam ediyorum,davayı açmadan 5 ay önce evden ayrıldım ve ayrı yaşamaya başladık,hala da ayrı yaşıyoruz,bu süre zarfında hayatıma yeni birisi girdi,boşanamadığım eşiminde hayatında birden çok insan oldu ve halada birisiyle birlikte,internet ortamında birlikte çekilmiş resimleri,ilanı aşkları vs.leri dolaşıyor ve benimde elimde delil olarak tuttuğum bazı belge ve bilgiler mevcut,yaklaşık 6 yıldır sonuçlandırmadığım boaşanma isteğimi yeniden denemek istiyorum,halen soyadımı taşıyan boşanmaya çalıştığım eşim ki 19 yaşında bir erkek evlat sahibiyiz,yaşadığı hayat ile bu çocuğun da pisikolojisini olumsuz etkilemekte,davayı temyize gittik diye hatırlıyorum,3 sene şartı vs.ler konuşuluyor,ancak geçen bir avukatla sohbet ederken,"standart türk aile kadını gibi yaşayıp,seni mi bekliyor"diye sordu,hayır,gece klüpleri,barlar,eş dost toplantıları,erkek arkadaşlar ki eve alacak kadar ileri seviyede rahat tavırlarla yaşıyor....şimdi yeniden bu durumları bildiğimi kendisine söylerek anlaşmalı boşanmayı teklif edeceğim,kabul ederse 3 yıl şartına tabii kalmadan dava açabilirmiyiz,yada kabul etmezse de soyadımı lekelediğini düşündüğümden ben tazminatsız sadece soyadımı terketmesi için boşanma davası açabilirmiyim