Taşıt Kredisi Temerrüde Girdi Ne Yapmalıyım?
Merhabalar ;
Yapıkredi bankasından kullandığım taşıt kredisini 1 yıldır ödüyorum fakat işlerimin kötü gitmesinden dolayı geçici bi sıkıntım oldu, 2 taksitim gecikti, Banka bana ihbarname göndermiş ama benim elime geç geldi ve geç kaldım, avukatla görüşmemde siz taksitlerinizi yeniden ödemek mi istiyorsunuz dedi bende evet dedim geciken 2 taksidimi de hemen ödeyeceğim dedim fakat avukatla konuşmamızdan önce araca yakalama emri çıkmış ve aracımı kapıdan aldılar.Sorum şu maddi sıkıntılarımı düzelttim ve yeniden sorunsuz bir şekilde ödeme yapabilirim.Bu durumdayken avukata ne demem gerekir yada iyi niyetimi kime söylemeliyim.Aracımı nasıl geri alabilirim.Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Cevap: Taşıt Kredisi Temerrüde Girdi Ne Yapmalıyım?
Oncelikle gecmis olsun.. eger dosyaniz avukata verilirdiyse, kredi hesabiniz kat edilmis ve yasal takip icin isleme konmus demektir. Eger yeniden yapilandirma istiyorsaniz avukat size bir odeme plani cikartir onun uzerinden odersiniz. Ancak kendi subenize gidip sube muduryle de gorusurseniz ve iyi niyetinizi gorduklerinde belki genel mudurluk onayiyla bir takim seyler yapabilirler.