Kredi Kartında Sorulmamış Soru?
Bir bankadan 500 tl limitli kredi kartı aldım. Borcumu ödeyemedim. 3 ay sonra banka beni aradı ve borcumu ödememi istedi bende o zaman paraya çok sıkışık olduğum için ödeyemedim. Banka defalarca aradı bende defalarca ödeyemeyeceğimi söyledim.
Banka dan bir kez yazı geldi borcunuzu ödeyin diye. Ama onuda ikametgahıma değil eski çalıştığım işyerindeki mahalle muhtarına bırakmışlar.
Şimdi öğrendim ki banka benim hakkımda icra takibi başlatmamış, borcunu tahsil etmek için dosyayı avukata da göndermemiş, istanbuldaki icra dairelerini uyaptan tek tek kontrol ettim adıma açılan icra dosyasıda yok.
Sorum şu: banka icraya ne kadar sürede başvurmalıdır. Eğer zamanında başvurmazsa borçda zaman aşımı süresi nedir? kredi kartının borcunun tahsilinde belirli şartlarlar varmı bunlar yerine getirilmezse ne olur?
Değerli hukukçularının görüşlerni bekliyorum?
Saygılarımla
Cevap: Kredi Kartında Sorulmamış Soru?
Kredi karti borcunda zaman asimi yoktur. Borcunuz bakidir. Tabi bu sure zarfinda faiz isler. 500tl zamanla katlanir katlanir, altindan cikilmaz hale gelir. Tek bir ihtimal, eger sizi banka uzun bir sure bulamaz ve icraya verdikten sonra size ulasamaz ve tahsilat yapamazsa dosyaniz aciz vesikasina baglanir taaaki tahsil kabiliyeti olana kadar.
Borcunuz asgari ücretin altındayken, hiç bir aile büyüğünüz (size bu kadar ufak bir para için en azından asgari ödemeyi yapabileceğiniz kadar kimsenizin olmaması ayrı bir dramatik durum) size bir işe gir, bu borcu maaşından öde, sonra beğenmiyorsan istifa edersin gibi makul bir akıl vermedi mi?
Yoksa siz iş işten geçmeden hiçkimseden akıl almayacak kadar akıllı bir insan mısınız?
her geçen gün bankaya yarar çünkü yasal faiz işleniyor.
bu sorunun en büyük cezası yarın bir gün kredi çekmek istersen bunu senin öne sürerler haberin olsun..
tanıdığında borç al ve kapat merkez bankası her kredi kartı kullananlar için bir not tutma sitemi var kredi notun düştükçe yarın bankalarla işin olursa suratına çarparlar kardeşim.