Vasinin kredi çekebilmesi için mahkeme izin talebi?
Merhabalar arkadaşlar...
Aylardır araştırıyorum ve bir türlü avukatlar da dahil kimse sorunumu çözemedi.
Benim sorunum şu. Babam ağır engelli kendini ancak yaptığımız alfabe tablosuyla ifade edebiliyor. Kendisini doktora ya da gezmeye götürebilmek için eski bir araba almayı planladığım için bankadan 3 milyarlık bir kredi talebinde bulunduk ama Müdür bey tenezül edip babamı görmeden ben konuşmayan adama kredi vermem dedi. Çözüm olarak da vasi atanmasını gösterdi. Bizde mahkemeye başvurarak annemi babamın vasisi olarak atadık. Fakat bu seferde müdür bey mahkeme izni yok diye kredi vermiyor. Babam memur emeklisi ve daha önce vasi atamadan çok kredi çektik. Benim öncelikli yardımınızı beklediğim konu şu. Mahkemeden kredi çekmek için izin talebinde bulunucam fakat izin talebi için dilekçeyi nasıl yazacağımı bilmiyorum. Avukatlara da danıştım fakat onlarda bana yardımcı olamadı. Nasıl bir dilekçe hazırlamam gerekiyor. Lütfen bana yardımcı olun aylardır uğraşıyorum bu konuyla.
Cevap: Vasinin kredi çekebilmesi için mahkeme izin talebi?
Herşeyden öte,
bir banka şubesini veya krediden sorumlu kişiyi veya şube müdürünü,
herhangi birine kredi vermek için zorlayabilecek bir mahkeme kararı alınabilmesi mümkün değil.
Cevap: Vasinin kredi çekebilmesi için mahkeme izin talebi?
Erdoğan bey benim bahsettiğim şey bankayı zorlayıcı bir karar değil. Vasi ancak mahkeme kararı ile borçlanabiliyor. Bunu nasıl yapmam gerekiyor nasıl bir dilekçe vermem gerekiyor. Kimisi diyor tekrar mahkeme açılıcak kimidi de diyor ki dosya üzerinden ek karar çıkartılabiliyor. Nasıl bir dilekçe vermem gerekiyor bir türlü bulamadım. :(