900.000 TL harcadığıımız yer cafe restorant olarak kiraladığımız halde mesken çıktı
Merhaba ben 2009 senesinde bakırköyde ana cadde üzerinde bir yer devraldım 3/1 hissesi için 150.000 tl para ödedim sonrasında iki arkadaşım diğer 2 hisseyide 150.000 şer bin tl ödeyerek hisselerini aldılar kira kontratını mal sahibi ile ben kendi üzerime yaptım kira bedeli 3.750 tl aylık olarak cafe ve restorant kullanımı için mal sahibi ile anlaşma yaptık.Devraldığımız yer bahçeli mülkün ön cephesi açık bahçeye bakan bir yerdi ve buna istinaden devir ücreti vererek mülkü kiraladık.Kiraladıktan sonrada yaklaşık 450.000 tl lik dekarasyon yaptık.Sonrasında binanın içinden bir daire sahibi bu kiraladığımız yerin mesken olduğunu iddaa ederek bize ve bu şekilde yanımızda bulunan 2 cafeye de dava açarak kiraladığımız yeri tekrardan binanın ilk yağıldığı tarihteki mesken haline döndürülmesini bahçelerin eski haline getirilmesini talep etti.Bunun haricinde belediyeye de şikayette bulunarak bahçeler üzerine yapmış olduğumuz açılır kapanır tentelerin sökülmesini bahçenin eski haline getirilmesi için şikayette bulunmuş durumda.
1.sorum şu;eğer bu dava açan kişi davayı kazanırsa bana kiraladığım yeri cafe restorant olarak kiralayan mal sahibime bir tazminat davası açmam durumunda ne olur zararımı tazmin edebilirmiyim.
2.sorum;bu kiraladığım yerdeki bina 18 bağımsız bölümden oluşmakta bu 18 bağımsız bülümden 15 inden bahçeleri kullanmak için muafakatname alabiliyoruz ayrıca 2008 senesinde bina karar defterinde bu bahçelerin cafeler tarafından bina yönetimine kullanılan m2 bazından kira ödeyerek kullanılabileceği şeklinde karar alınmış ama sadece 2 daire sahibi olan ki bu kişi bize önceden bahçelerin kullanılabilmesi için noterden muafakatname verip sonradan bu muafakatnamesini iptal eden kişi ve bir daire sahibi yani toplamdan 18 bağımsız bölümden 3 bağımsız bölüm bahçelerin eski haline dönüştürülmesi için belediyelere ve mahkemelere başvuruyorlar bu durum için yardım bekliyorum ayrıca eğer bu iki dava şeklini de kesin çözerim diyen bir avukat çıkarsada onunla karşılıklı oturup anlaşmaya hazırım.
Cevap: 900.000 tl harcadığıımız yer cafe restorant olarak kiraladığımız halde mesken çıktı
Bu kadar avukat arasında bu soruna yanıt bulamamam baya ilgincime gitti
Cevap: 900.000 TL harcadığıımız yer cafe restorant olarak kiraladığımız halde mesken çıktı
Tapu kayıtları alenidir. Mülkü satın aldığınız kişileri "bana işyeri olduğunu söyleyerek sattılar" derseniz haksız çıkabilirsiniz. 900.000 TL gibi bir mağduriyeti forumlarda çözmeye çalışmak yerine ilgili tüm evrakları toparlayarak bir avukat ile bire bir görüşmenizi tavsiye ederim.