-
Zaman aşımı
1-Arkadaşlar 2002 yılında benden sürekli telefon açarak mirastaki payımı erkek kardeşlerimden birine vermem için sürekli baskı yapıyorlardı.Ben zamanla hastalandım ve bana birgün telefon geldi notere git abine vekaleti ver o da diğer abine verecek diye benden arsa hakkımı aldılar.Bu elimden alınma karşılığında bana herhangi bir para verilmedi.Şimdi elimden alınan payın karşılığı 500.000 TL civarında.Şimdi dava açmak istersem eğer parayı almadığım için mi açabilirim yoksa satışın iptali için mi ?
Ve davayı ne kadar süre içinde açabilirim yani 10 yıl geçtikten sonra zaman aşımına uğrar dava açılamaz vs falan diye bir süre var mı ?
2-Bu arsa tapusunu üzerine geçiren kardeşim, bana 1991 yılında hediye olarak ev verdi evlilik hediyesi olarak.Ancak 2002 yılına kadar tapusu kardeşimin üzerinde kaldı.Meğerse bana hediye diye söylediği evi şimdiki 500.000 TL eden arsanın karşılığında vermeyi planlamış ve 2002 yılında benden 1.maddede bahsettiğim şekilde arsayı aldıktan sonra tapuyu bana verdi.O zamana kadar hediye diyen adam şimdi ben tapumu geri istiyorum diyince sana karşılıığında ev verdim diyor.Bu durumda ben benden alınan arsa için dava açtığım zaman kardeşim de ben ona ev verdim karşılığında oda bana evimi geri versin derse(Evi sattım bu arada ) evi sattığım için ev parasını isterse; benden aldığı arsa 500 mt ve içinden evin değeri örneğin 70.000 tl oda benden aldığı arsanın 100 mt sine eşit geliyorsa ben 100 mt si ev karşılığı ona verilsin geri kalan 400 mt mi geri istiyorum diyebilirmiyim ?
-
Cevap: Zaman aşımı
arkadaşlar çok mu zor bir soru sordum cevap verirmisiniz lütfen