Benim üzremime hazırlanmış onur kırıcı dilekçe (imza taklitli)
merhaba
eşimle beraber boşanmak üzre karşılıklı dilekçe yazdırmaya gittim... babasıda vardı yanımızda.. gayet masumane bir dilekçe hazırladık karşılıklı.. daha sonra dilekçeyi mahkemeye vermeye gittik.. sistem yoktu o an... babası dedi ver parayı kimliğini ben bekler sistem gelince veririm dedi.. bende güvenerek ordan ayrıldım... daha sonra evime dilekçe geldi.. dilekçede onur kırıcı davranışlar yazılmıştı benim için... sonra öğrendimki.. babası hazırlamış.. eşiminde benimde imzalarımızı taklit etmiş.. ve aynı mahalede oturduğumuz babası herkeze imzamı taklit edip hazırladığı dilekçeyi göstermiş ve onurumu kırdı...
ben şikayetçi olsam babasından... babasını akibiyeti ne olur yardımcı olurmusnuz???
saygılarımla!! teşekür ederim
Cevap: benim üzremime hazırlanmış onur kırıcı dilekçe (imza taklitli)
Boşanma davanızın ilk duruşmasında mahkemeye sunulmuş olan dilekçenin sizin durumunuzu yansıtmadığını, imzanın size ait olmadığını, düzenleme yapıp imza atan kişinin eşinizin babası olduğunu belirterek dilekçenizi reddebilirsiniz. Bu beyanınızın mahkeme tutanaklarına geçmesini sağlayınız. Sonrada savcılığa suç duyurusunda bulunun. Delillerin boşanma davası dosyanızda olduğunu belirtin.
Evrakta sahtecilikten, iftira ve karalamadan dolayı hakkında dava açılacaktır. Bu davaya istinaden Borçlar Kanunu 41/2 maddesi gereği eşinizin babası hakkında tazminat davası da açabilirsiniz.