Selamlar: 4483 sayılı yasa çerçevesin de amirler hakkın da hangi hallerde yasal işlem yapılır
Printable View
Selamlar: 4483 sayılı yasa çerçevesin de amirler hakkın da hangi hallerde yasal işlem yapılır
Sorunuzu açabilir misiniz? Amirlerden kastınız, suç işleyen amir mi, yoksa sorumlu olduğu memur için soruşturma izni istenilen amir mi?
Kamu da görev yapmaktayım. İlgili il Müdürlüğü hakkım da asılsız iddialar kullanarak beni suçlamıştır. Hakkım daki suçlamalar ise şunlardır.
1- Askerde olduğum dönem de usulsüz müracaat dan hakkımda soruşturma açılıp uyarı cezası verildiği belirtiliyor. Bununla ilgili benden savunma alınmadı ve cezada bana tebliğ edilmedi. Bilgi edinme yasası çerçevesin de cezanın olup olmadığını istedim cezanın olmadığı belirtildi.
2- Ek ödemeler konusun da ilgili kurum tarafıma eksik ödeme yaptı. İlgili Bakanlığada eşit ödeme yapıldığı belirtilip beni BAKANI alatmakla suçladılar. Ek ödeme bodrosun da eksik ödeme yapıldığı ortada
3- Ağustos 2005 de ilgili Bakanlığa mesaiye 2 gün gelmediğim belirtilip 1/8 oranın da maaş kesintisi yapıldığı rapor edilmiş. Bu tarihler de bana ceza tebliğ edilmedi maaş da kesinti yapılmadı. Tayinim il dışına yapıldığı tarihler de mesaiye gelmediğim belirtilerek savunmam alındı. Yeni görev yerim de maaş kesim cezası uygulandı. Yine Bilgi edinme kanunu çerçevesin de Mesai devam çizelgelerini ve mesaiye geldiğime dair kanıt olan evrakların kayıt edildiği defterler de bahsedilen tarihler de kendi el yazım olduğunu belirterek bu belgelerin onaylı örneğini istedim ama ilgili il müdürlüğü görev yaptığım kuruma baskı yaparak bu belgelerin verilmeyeceğini söylemiştir. Özekllikle üç madde ile ilgili Müdürlük Bakanlığa rapor sunarak tayinim il dışına yapıldı.
4- İlgili Bakanlık 2003 yılın da görev yerimle ilgili İlgili Müdürlüğe yazı gönderiyor. Müdürlük ise bu yazıları sümen altı ediyor.Bu yazıların varlığın dan 2005 yılın da haber dar oluyorum. yazının içeriği görev asli görev yerime iade
Kısacası amirlerim hakkım da bakanlığa kasıtlı olarak yalan belge vebilgi vererek beni mağdur etmiştir. İdareciler hakkın da yasal işlem yapabilirmiyim. Slm.....
Memurların şikayet ve müracatları ile ilgili yönetmelik yukarıya kopyalanmıştır. Şikayet üzerine konunun 4483 sayılı kanun hükümlerini ilgilendirdiği anlaşılacak olursa, zaten konu 4483 sayılı kanunun hükümlerine göre de soruşturulur. Bunun için sizin ayrıca yapmanız gereken bir şey bulunmamaktadır.Alıntı:
> EVLET MEMURLARININ ŞİKAYET VE MÜRACAATLARI HAKKINDA YÖNETMELİK
Yapılma Şekli:
Madde 5 #8211; Şikayetler söz veya yazı ile en yakın amirden başlanarak silsile yolu ile ve şikayet edilen amirler atlanarak yapılır.
Yazılı şikayetler maksadı en iyi ifade edecek şekilde ve mevzuat hükümlerine uygun olarak yazılan bir dilekçe ile yapılır. Dilekçede tespit edilen eksiklikler ile suç teşkil etmeyen usulsüzlüklerin giderilmesi şikayeti kabul eden amirlerce sağlanır. (Örnek: 1).
Sözlü şikayetlerde de bu esaslara uyulur.
Sözlü olarak yapılan şikayetler, şikayeti yapanın istemi halinde yapıldıkları anda şikayetçi ile şikayeti kabul eden amir tarafından birlikte imzalanan bir tutanakla tespit olunur ve iki tarafa verilir.
Amir de şikayetin tutanağa geçirilmesini isteyebilir. Şikayetçi tutanak düzenlenmesinden kaçınırsa şikayet yapılmamış sayılır.
Belki burada, konu bana göre 4483 sayılı yasaya göre de soruşturulması gereken bir suç niteliğinde, ama amir amir korur ve işlem yapılmazsa ne yapılabilir diye bir soru akla gelebilir. Bu durumda yapılması gereken işlem ise, bu defa şikayet dilekçesi verilmiş olan amiri de bir üst amire şikayet etmekten ibaret olur. Selamlar...
bahri bey savcılığa suş duyurusunda bulunun sahtecilik suçu söz konusu olduğu için 4483 yasa kapsamına girmez izne gerek yoktur. müdürünüz hakkında sahte evrak tanzimi, görevi kötüye kullanmadan suç duyurusunda bulunun aynı zamanda hem maddi hem de manevi tazminat davası açın.