Personelin Şirket Adına Ödeme Yapması
Merhaba;
Bir personel üzerine çıkartılmış olan iş avansından, şirket adına fatura düzenlemiş olan bir satıcıya şahsi banka hesabı üzerinden ödeme yababilir mi? Ben satıcıya ödemeyi alıcının ancak kendisinin yapabileceğini, personel yada ortak dahi olsa başka bir kişinin ödeme yapamayacağını düşünüyorum ancak konu ile ilgili müsbet yada menfi yasal dayanak bulamadım. Bu konu ile ilgili yardımınızı rica ediyorum. Mümkünse yasal dayanağı ile birlikte.
Teşekkürler.
Cevap: Personelin Şirket Adına Ödeme Yapması
Ben A şirketinde çalışıyorum ve B şirketi, çalıştığım şirkete mal sattı.
A şirketi borçlu, B alacaklı.
Sonra ben kendi banka hesabımdan B şirketine para yollarsam ve açıklamasında da "A şirketinin cari hesabına mahsuben" diye yazarsam, B şirketi bu para ile A şirketinin borcunu kapatır.
A şirketi de bana borçlu olmuş olur.
Tabii A şirketi bu parayı bana ödemezse almakta oldukça zorlanırım ama öderse neden sorun olsun ki?
Sadece ben çalıştığım şirkete bir süreliğine borç vermiş olurum.
Muhasebesel olarak bir sorun görünmüyor; Pratikte de bu tür uygulamalara rastladım; ama işin hukuki yönünü bilemem tabii.
Cevap: Personelin Şirket Adına Ödeme Yapması
Teşekkürler yanıtınız için, ancak ben hukuki bir dayanak arıyorum. Müsbet yada menfi ispatlayıcı bir yol arıyorum. Uygulama konusunda bende aynı yolu izliyorum ancak şüphelerim var bu işin doğruluğu hakkında. O yüzden amacım dayanak bulmak.