Nafaka,tazminat ve boşanmanın kesinleşmesi
Boşanma davam bitti. Mahkeme beni az kusurlu eşimi daha fazla kusurlu buldu. Çocuğun velayetinide bana verdi..Ben karşı dava açmadım ama sadece boşanmayı kabul ettim.Tazminat ve nafaka hakkımı saklı tuttum.Mahkeme boşanmamıza karar verdi.Benden eşime davanın açıldığı tarihten hükmün kesinleştiği tarihe kadar tedbir nafakası verdi hakim.Ben kararı temyiz etmedim ama karşı taraf boşanmayı temyiz etmediler fakat nüfusta hala evli görünüyoruz. Onlar tazminat,yoksulluk nafakası ve çocuğun velayetini temyiz ettiler.Onlarda boşanma kısmını temyiz etmediler.(tazminat,yoksulluk nafakası ve çocuğun velayetini istemişlerdi ayrı ayrı reddetti hakim)1.Boşanma kısmını temyiz etmedikleri için boşanmam kesinleştimi.2.Dosya hala yargıtayda tedbir nafakasını ödemeye devam etmelimiyim. 3.Boşanmayı temyiz etmedikleri benim haklarım olan tazminat ve nafaka davası açmam için 1 yıllık süre başladımı. 4. Çocuğa nafaka davası açabilirmiyim.5.Açabiliyosam nerden açmalıyım çünki ayrı şehirlerde oturuyoruz,yada boşanma davasının açıldığı mahkemedenmi açmalıyım(ikimizde şuanda boşanma davasının görüldüğü şehirde değiliz.)Yardım ederseniz sevinirim.
Cevap: Nafaka,tazminat ve boşanmanın kesinleşmesi
Alıntı:
erol1977 rumuzlu üyeden alıntı
Boşanma davam bitti.
Mahkeme beni az kusurlu eşimi daha fazla kusurlu buldu.
Çocuğun velayetinide bana verdi..
Ben karşı dava açmadım ama sadece boşanmayı kabul ettim.
Tazminat ve nafaka hakkımı saklı tuttum.
Mahkeme boşanmamıza karar verdi.
Benden eşime davanın açıldığı tarihten hükmün kesinleştiği tarihe kadar tedbir nafakası verdi hakim.
Ben kararı temyiz etmedim ama karşı taraf boşanmayı temyiz etmediler fakat nüfusta hala evli görünüyoruz.
Onlar tazminat,yoksulluk nafakası ve çocuğun velayetini temyiz ettiler.
Onlarda boşanma kısmını temyiz etmediler.(tazminat,yoksulluk nafakası ve çocuğun velayetini istemişlerdi ayrı ayrı reddetti hakim)
1.Boşanma kısmını temyiz etmedikleri için boşanmam kesinleştimi.
2.Dosya hala yargıtayda tedbir nafakasını ödemeye devam etmelimiyim.
3.Boşanmayı temyiz etmedikleri benim haklarım olan tazminat ve nafaka davası açmam için 1 yıllık süre başladımı.
4. Çocuğa nafaka davası açabilirmiyim.
5.Açabiliyosam nerden açmalıyım çünki ayrı şehirlerde oturuyoruz,yada boşanma davasının açıldığı mahkemedenmi açmalıyım(ikimizde şuanda boşanma davasının görüldüğü şehirde değiliz.)
Yardım ederseniz sevinirim.
Karar onanıp size tebliğ edilmeden boşanmış sayılmazsınız.
Karar onanana kadar tedbir nafakasını ödemeye devam edeceksiniz.
Temyiz süresinde nafaka ödemeye devam edeceksiniz.
1 yıllık süre Karar onandıktan sonra başlar.
Çocuğunuz için iştirak nafakasını her zaman açabilirsiniz.
Şimdi açmanızda fayda var. nafaka davanın açıldığı tarihten itibaren geçerlidir.
Bulunduğunuz şehirde açabilirsiniz.
İştirak nafakası davası açsam tedbir nafakası devam ettiği için mahkeme dosyanın yargıtaydan gelmesinimi bekler davayı red mi eder,yoksa nafakayı verirmi.(Birde dava bittikten sonra eşim kpss den ataması çıktı 2000 tl gibi maaş alıyo bense asgari ücretle çalışyom başkada gelirim yok.)
Boşanma Davam sonuçlandı.Yargıtay'da RED diyor.
İlgili Yargıtay Dairesi : 2. Hukuk Dairesi
Esas Numarası :
Tebliğname Numarası :
Savcı İstem :
Geliş Tarihi :
Mahkemesi :
Mahkeme Esas Numarası :
Mahkeme Karar Numarası :
Mahkeme Karar Tarihi :
Savcılık Esas Numarası :
Savcılık Tarihi :
Dava/Suç Türü : Boşanma
Durum : Postalandı
İlişkili Dosya Listesi :
Dosya Sonuç Bilgileri
Karar Numarası :
Yargitay Kararı : RED
Karar Tarihi : 15/03/2012
Dosya Kapatma Tarihi : 09/04/2012 RED ne anlama geliyor.Yargıtay boşanmayımı reddedti yoksa Temyiz isteklerinimi RED'etti.Ben temyize göndermemiştim.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Temyizde istediklerini reddeti demek.
Yani yerel mahkemenin vermiş olduğu kararı aynen onamış oluyor,dosya mahkemeye geldiğinde karar kesinleşecek mi? Bundan sonra mahkeme süreci ne olacak.Ne bileyim karar düzeltme falan diyorlar.Ben nüfusta hala evliyim.Ne yapmam gerekiyor?
Sayın "erol1977" benim bildiğim yargıtay kararı sonrası yerel mahkeme iki türlü hareket edebilir a)Kararında direnir dosya tekrar yargıtaya gider b) yargıtayın belirttiği hususları göz önüne alarak ya yeniden yargılama yapar yada yargıtay kararı doğrultusunda karar verir.Direnme kararını çok net delillerle karar verdiğinde uyguladıklarını biliyorum ancak dava içeriği ve hakimin yargıtay kararına bakışı direnmeyi bozabilir.
Saygılarımla.
Daha öncede yazmıştım boşanma davam kesinleşti.Ben az kusurlu eşim daha ağır kusurlu olarak kesinleşti.Dava 07/02/2011 tarihinde bitti,ben temyize göndermedim. Ama karşı taraf temyize gönderdi ve 06/07/2011 tarihinde yargıtaya temyizden feragat dilekçesi göndermişler tabi doğal olarakda temyizden feragat ettikleri için temyiz isteklerini red etti ve yerel mahkemenin kararı aynen kesinleşti.Dosya yargıtayda 15/03/2012 tarihinde karar verildi,mahkemeye 11/04/2012 tarihinde döndü boşanmanın kesinleşme tarihi hangisidir.Temyiz dilekçesinin verildiği tarih mi,yargıtayın karar verdiği tarih mi yoksa mahkemeye geldiği tarih mi oluyor.
Ben şimdi az kusurlu olduğum için maddi manevi tazminat davası açtım.Ama karşı taraf cevap dilekçesinde boşanma davasında boşanma davasında yazdıkları iddaları aynen yazmış,bana daha ağır kusurlulu olduğu için davanın reddini istemiş.Şimdiki sayın hakim tekrar aynı kusurları araştırmaya (yada kusur araştırmasına) gidebilir mi zaten şimdiki yazdığı iddaları boşanma davasında yazmış ve araştırılmışdı.Bu konular hakkında yargıtay kararı varsa paylaşabilrmisiniz. Yardımlarınız için teşekkürler.