Askerlik Tecil Durumu Hakkında
Ben 2 yıllık bir ön lisansı bitirdim. Okulu bitirdikten sonra askerlik şubesinden askerliğimi tecil ettirdim. 31/12/2011 tarihinde tecil sürem bitiyor. Şuan açıköğretimde Adalet Meslek Yüksek Okulu 2. sınıfta okumaktayım. askerlik tecilim bitecek ve tekrar tecil etmem gerekiyor. ancak daha önceden 2 yıllık bir üniversiteden dolayı tecil ettirdiğim için tekrar aynı sebeb ile tecil ettiremiyorum. Önümüzdeki sene DGS ile Hukuk'a geçiş yapmak yada Açık öğretimden işletme bölümünü okuyarak Lisans tamamlama programına kayıt yaptıracağım ama okul benden askerlik durum belgesi isteyecek.
Askeriye'ye gittiğimde de tecil sürem geçtiği için beni askere almak isteyecek şaşırdım kaldım ne yapacağımı bilmiyorum. Bir kişiden yeni bir KHK çıktığını duydum. 26 yaşına kadar (3 + 3) yıl tecil hakkımızın bulunduğunu söyledi. Ancak resmi bir açıklama bulamadım bu konu ile ilgili ne yapacağım nasıl bir yol izleyeceğim bilemiyorum lütfen bana bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler...
Cevap: Askerlik Tecil Durumu Hakkında
Askere gidecek gibi işlemleri yaptırıyorsunuz; ama askerliğe gidiş tarihi okulun kayıt tarihinden sonra olmalı. Mesela Kasım'da askere gidecekmiş gibi işlem yapılıyor, ama okul kayıtları Ekim'de.
Bu durumda askerlik şubesi size "Kasım'a kadar askerlikle ilişkisi yoktur" diye belge veriyor. Siz onunla kayıt yaptırıyorsunuz, sonra hemen ek-10 alıp şubeye götürüyorsunuz.
Ben böyle yapmıştım. O zamandan beri değişen bir şey yoktur umarım.
Cevap: Askerlik Tecil Durumu Hakkında
Bu söyledikleriniz benim için yeterli. Bende sizin ümit ettiğiniz gibi değişmemesini ümit ediyorum. Bilginizi paylaştığınız için teşekkür ederim bu benim için güzel bir haber.