Facebook ve hotmail hesaplarının çalınması ve gizli program
Arkadaşlar merhaba, birisinin Facebook ve hotmail hesabı çalınmış. Savcılıktan benim İP'den yapıldığı söyleniyor. Oysa ben yapmadım, ne zaman olduğu konusunda da bir fikrim yok. Bilgisayarıma gizlice yüklenmiş zararlı bir yazılımla yapılmış olabilir mi? Ben bu konulardan da anlamıyorum, benim yapmadığımı nasıl ispatlayacağımı da bilmiyorum.
Cevap: Facebook ve hotmail hesaplarının çalınması ve gizli program
Dosyaları inceledin mi?
Benim bildiğim facebook asla ip adreslerini paylaşmaz hele hele T.C mahkemelerine cevap bile vermiyor.
Olsa olsa hotmailden tespit edilmiştir. Çünkü TR'de legal ofisi var.
Diyeceğim şudur; lütfen dosyaları hakimlikten fotokopisini al ve suç tarihlerini kontrol et.
Hotmail nasıl bir yazı göndermiş mahkemeye onu iyice kontrol et saatlerini dakikalarını hatta kesinlikle saniyelerini bile kontrol et.
Örnek veriyorum geçen ay gece saat 3 te işlenmiş bu suç diyelim sende o saatte uyuduğunu yada şehir dışına çıkmışsan bunu belgelerle ispat edebilirsin.
Yada gündüz yapılmışsa ve sende iş yerinde isen yine bunuda delil olarka sunabilirsin.
Sonuç olarak senin ip adresin ile de yapılmış olsa bilgisayarına virüs girdiğini söyleyebilirsin.
Ortada bir suç var ama sen işlemedin bu suçu senin bilgisayarın korsanları tarafından işgal edilmiş.
Hakim sana o zaman bilgisayarına sahip çık diyemez. Evet diyemez çünkü devlet sana "bilgisayar güvenliğini sağlamak için bir ders/sınav vermemiştir" bunun dışında güvenliğini sağla diye "bilgisayar üreticilerine de ücretsiz bir güvenlik programı vermek zorundasın" diye bir uyarı vermemiştir.
Hakim kalkıp sana madem hackerlara karşı kendini savunamıyor ve "hacker" kadar usta değilsin (ki; bu iş için hackerdan daha usta olmak gerekir) diye ceza veremez.