Yabancı Mahkeme Kararlarının Tanınması ve Tenfiz davası
Merhaba.Sitemde sattığım ürünü yabancı ülkeden biri aldı ve paypal ile ödeme yaptı.Verdiği adrese ürünü yolladım ancak ürünün adresine ulaşmadığını söyledi.Yanlış bir adrese ulaşmış olabilir.Yolladığım adrese kargo şirketinden ulaşabiliyorum ama o kişinin bana verdiği adres silindiğinden karşılaştıramıyorum.Farklı bir ürün yollamayı teklif ettim kabul etmedi.
Bu kişi yabancı ülkeden bana dolandırıcılıkla ilgili yada başka bir suç duyurusunda bulunabilir mi?
Eğer bulunabilirse ben Türkiye de ceza alır mıyım?
İleride o ülkeye gidersem o ülkede bir ceza alır mıyım?
Teşekkürler
Cevap: Yabancı Mahkeme Kararlarının Tanınması ve Tenfiz davası
Evet dava açabilir.
Ama davadan önce paypala "charback" yapması gerekir.
Paypal sana gelecek soracak nedir olay diye tabii bu arada paypal o paraya el koyar.
Eğer sen makul cevaplar verirsen paypal paranı sana geri verir o kişi sonuçtan memnun değilse gidip dava açabilir açsa bile sen paypaldan gerekli bilgileri isteteceksin mahkeme kanalı ile paypal gerekli bilgileri verecektir.
Yani sen durumu izah etmişsin.
ayrca kişinin yanlış adres vermeside kendi sorunudur.
Zaten bu kişi paypala üye olurken bu maddeleri kabul etmiştir.
NOT : Paypal sadece Singapur mahkemeleri ile çalışır.
Cevap: Yabancı Mahkeme Kararlarının Tanınması ve Tenfiz davası
Cevap için teşekkürler.Paypal da kargo bilgileri yok.Kargo bilgilerini bulabiliyorum ama o kişi ben bu adresi vermemiştim dese bunu ispatlayamam.Ayrıca ben yanlış adrese yollamışta olabilirim çünkü dediğim gibi bana verilen adresi işlem bittikten sonra sildim.Bu yüzden en kötü durumda başıma ne gelebilir?Hapis yatma ihtimali var mı?Singapur mahkemelerinin Türkiye vatandaşı üzerinde bir yetkisi var mı?