İki Kiracılı Evde Kiracılardan Biri Diğerini Çıkartabilir mi?
Merhaba;
Aynı evde yaşayan iki kiracıdan biri 1,5 yıllık, diğeri 9 aylık kiracı ve iki kiracının da kontratı var. Ayrıca yeni gelen kiracı kontrata göre diğerinden daha fazla ödeme yapıyor. Eski kiracı, yeni kiracının evden ayrılması için bir işlem yapabilir mi?
Cevap: İki Kiracılı Evde Kiracılardan Biri Diğerini Çıkartabilir mi?
Fazla veya az ödeme yapmasının bir önemi yok.Kira sözleşmesi her iki tarafla ayrı ayrı yapılmışsa ,bu sözleşmelerin tarafları kiraya veren ve kiracı dır.Yani; diğer kiracının tahliye davası açma hakkı yoktur.Bu hak ,sadece kiraya verenin hakkıdır.
Bunun dışında ,diğer kiracıdan rahatsız olanın, kiraya veren tarafından uyarılması aksi takdirde kira sözleşmesini feshetmesi mümkündür.
Olayımızda alt kiracılık yoktur.Bağımsız olarak verilmiş ,kira konusu bölümler söz konusudur.Alt kiracı olarak siz sözleşme tarafı olmuş olsaydınız ,böyle bir hakkınız olurdu.
Cevap: İki Kiracılı Evde Kiracılardan Biri Diğerini Çıkartabilir mi?
sonyaka34, cevabınız için teşekkür ederim.
Biz kontratı bir defa yaptık. Yani kontratta iki kiracı da gözüküyor. Evi de ortak kullanıyoruz, sadece kendi odalarımız kişisel.
Kiraya verenin evden birinin ayrılması gibi bir talebi yok. Ödeme vs. konusunda da sıkıntı yok ama diğer kiracı kardeşini eve yerleştirmeye çalışıyor. Ben o halde kardeşinin de kiraya dahil olması gerektiğini söylediğimde kardeşinin ayrı odası olmadığı gerekçesiyle bu isteğimi reddetti. Sanırım ondan sonra geldiğim için beni kendisinin kiracısı sanıyor ve bu konuda sıkıntılarımız var. Ayrıca salonu vs. kullanmamı istemiyor, bu konuda sorun çıkartıyor. Diğer kiracı evden ayrılmamı isterse eğer hukuki dayanağı var mıdır, onu öğrenmek istemiştim.
Tekrar teşekkür ederim.