Mühendisin açıktan ilk atama ile genel idari hizmetler sınıfına atanması mümkünmü?
Merhaba,
Öncelikle sorunumdan kısaca bahsadeyim. Ben 2008 yılında bir KİT'te mühendis kadrosu ile çalışmakta iken MEB tarafından yapılan YLSY kazanarak yurtdışına kamu kurumları adına master eğitimi için gönderildim. Fakat gönderilmenin şartlarından birisi bulunduğum kurumdan istifa etmekti. Ben de istifa ederek yurtdışındaki eğitimimi süresi içinde tamamlayarak Türkiye'ye döndüm ve Milli Eğitim Bakanlığın'dan görev talebinde bulundum. Ben bu bursu kazanmadan önce Mühendis ünvanı ile bir KİT'te çalışmakta iken istifa etmeme ve MEB tarafından ilan edilen kadro'da mühendis arandığı belirtilmesine rağmen şu anda MEB ilçe milli eğitim müdürlüğünde Genel İdari Hizmetler sınıfında aday memur olarak görev yapmaktayım. Bu durum hukuken doğru mudur? Bunun düzeltilmesi için kuruma verdiğim tüm dilekçelerim reddedilmiştir. Bu durumla ilgili herhangi bildiğiniz benzer kazanılmış dava varmıdır?
Şimdiden yardımlarınız içim teşekkür ederim.
Cevap: Mühendisin açıktan ilk atama ile genel idari hizmetler sınıfına atanması mümkünmü?
Merhaba bu sene Ylsy bursunu kazandım. Mühendisim. Kafam biraz karışık yardımcı olabilir misiniz? Bir kaç sorum olacaktı. Selamlar