Taraflar kanunda eksik borç olarak düzenlenmeyen bir borcu yani normal bir borcu aralarında eksik borç olarak anlaşıp öyle gösterebilirler mi , gösterebilirlerse hangi şekillerde ?
Printable View
Taraflar kanunda eksik borç olarak düzenlenmeyen bir borcu yani normal bir borcu aralarında eksik borç olarak anlaşıp öyle gösterebilirler mi , gösterebilirlerse hangi şekillerde ?
Eksik borçta borçlunun sorumluluğu yoktur kumar borcu bir eksik borçtur mesela. Normal bir borcu eksik borç olarak tarafların kararlaştırması mümkünse de bu borçlunun işine yarayacaktır ve borcu ödemeden kurtulacaktır. Öte yandan eksik borcun yasal olmayan bir tarafı vardır kumar borcunda olduğu gibi bu durumda normal borcu eksik borç olarak addetmek ya bir ikrar olur ya da zaman aşımına uğramış bir borç da eksik borçtur zaman aşımına uğradığının ikrarı demek olur, kısacası tuhaf olur.
Öncelikle yanıtladığınız için teşekkürler.Ben hukuk fakültesi öğrencisiyim ve bunu hocamız bize önemli bir arastırma ödevi olarak sordu.Bu konuya hangi kaynaklardan ve hangi açılardan yaklaşabilirim açıkcası kafam çok karışık.Sonuçlardan ziyade yapılır mı yapılırsa hangi şekillerde olur şeklinde cevaplanmamız istendi.Teşekkürler .
Acaba soruyu yanlış anlamış olabilirmisiniz? belki de eksik borç taraflar arasında nasıl normal borç haline getirilebilir diye soruyodur? Cevabı bulursanız buraya yazarsanız sevinirim.
Bir insan kapı gibi sağlam bir borcu ne diye çürük çarık bir hale getirmek isterki enteresan...
Soru aynen bu ve bizde tam tersi olması gerekmiyor mu diye sorduk ,ama net olarak soru buydu.Ben ne yapacağımı nasıl yaklaşacağımı bilmiyorum , borçlar hukuku kitaplarında da detaylı bir bilgi bulamadım şu ana kadar eksik borçlar kısmında.Dediğiniz gibi böyle bir olay alacaklının aleyhine borçlunun lehine olur ama böyle bir soru sorarken bir bildiği var gibiydi hocanın ve bunu hangi hukuksal metodlardan yaklaşacaksınız hangi yorum şekillerini kullanacaksınız hadi bakalım dedi .
Bugün bu soruyu soran hocamız bu olaya birinin sözleşme özgürlüğünden yaklastıgını bahsetti ama ödev sınıfta okunmadı.Zamanaşımında yaklasan birini ise bilgi eksikliğinden olmamıs ödevin dedi.Ben nerden yaklasacagım bilmiyorum gerçekten yardımcı olursanız sevinirim...