Boşandığım kişiye bıraktığım mal varlığı
merhaba. 10 yıllık evlilikten sonra boşandım. birde çocuğum vardı eşimin velayetinde şimdi. ikimizde öğretmendik ben azda olsa ondan fazla maaşım vardı ve 10 yıl süre içinde ev alınmıştı. boşanma sırasında protokol yaptık ve ben ev satılıp tamamını kendisine verdim. şu an çoçuk içinde nafaka ödüyorum. aradan 4-5 yıl geçti. ben evlendim ancak fakirleştim ancak karşı taraf boşandığım kişi zenginleşti ev aldı ve sanırım fazlasıyla parasıda var. evlendiğim eşim çalışmıyor ve geçim sıkı ntısı çekiyorum. öğrenmek istediğim şu: acaba karşı tarafta zenginleşme olurken ben fakirleştim ve 10 yıllık birikimlerim uçup gitti. bu durumu dava edip talepte bulunabilirmiyim?
Cevap: boşandığım kişiye bıraktığım mal varlığı
Eğer eşinize nafaka ödeseydiniz bir talepte bulunmanız sözkonusu olabilirdi.Ancak anladığım kadarıyla çocuğunuz için iştirak nafakası ödüyorsunuz ki bunu zaten her halükarda ödeyeceksiniz.Evide anladığım kadarıyla kendi rızanızla eşinize bırakmışsınız ki bunda yapacak hiç bir şey yok zaten(Yaptığınızı söylediğiniz protokelde ilerde maddi açıdan zor duruma düşersem evden hakkım olan miktarı(%50) eşim bana verecektir gibi bir şart koymadıysanız tabi).Dava açma yoluna gidilebilir belki ama çıkardığı masraflar ve uğraştırdıklarıyla, zaman ve para kaybetmekten başka bir işe yaramayacaktır düşüncesindeyim.Geçmiş olsun.
Cevap: boşandığım kişiye bıraktığım mal varlığı
Boşanma gerçekleştikten sonra bu olaydan kaynaklı dava açma hak süresi 1 yıldır. Yani bir yıl içinde dava açmalıydınız. Üzerinden 4-5 yıl geçtikten sonra eski eşinizden mal / para talep edemezsiniz..
Cevap: Boşandığım kişiye bıraktığım mal varlığı
bu konuyla ilgili olarak; elimde boşanmadan 6 ay yada 1 yıl öncesinde bir kağıda boşandığım eşim tarafından yazılmış ve imzalı "boşanma sonucu sadece hakkımı alacağım başka bir hak talep etmeyeceğim" yazısı var. boşanma 2006 yılında gerçekleşti. ancak protokol ile tüm mal varlığımı ben vermiştim. bu yazının geçerliliği olur mu?
Alıntı:
seyitist rumuzlu üyeden alıntı
bu konuyla ilgili olarak; elimde boşanmadan 6 ay yada 1 yıl öncesinde bir kağıda boşandığım eşim tarafından yazılmış ve imzalı "boşanma sonucu sadece hakkımı alacağım başka bir hak talep etmeyeceğim" yazısı var. boşanma 2006 yılında gerçekleşti. ancak protokol ile tüm mal varlığımı ben vermiştim. bu yazının geçerliliği olur mu?
Merhaba Seyitlist,
Görebildiğim kadarıyla siz bu işten nispeten ucuz kurtulmuşsunuz. Çekişmeli boşanmada çok daha fazlasını kaybedebilirdiniz. Ömür boyu ödeyeceğiniz yoksulluk nafakasının sizin üzerinizde yapacağı maddi ve psikolojik tahribatı düşünün. Ondan kurtulmuş olmanız bile başlıbaşına bir nimet.
Selamlar
daha gerçekçi bir cevap vermek isteyen arkadaşlarım vardır. teşekkür ederim.
Forumda genel olarak şunu görüyorum.Birileri soru soruyor ve bu iş olmaz, bir şey çıkmaz denince ya sinir yapıyor yada duymak istediği şeyleri arıyor.Kendi hür iradenle evini satmış eşine vermişsin.Şu saaten sonra yapacak bir şey yok.En fazla yapabileceğin onun maddi durumu çok iyi senin ki çok kötüyse ödediğin nafakanın azaltılmasını talep edebilirsin.Başka hiç bir şey çıkmaz.Gerçekçi cevap beklemişsin.Hoşuna gitmesede gerçek bu.Şimdi burda git dava aç hemen sana satıp verdiğin evin parasını verirler desek zaten sana iyilik değil kötülük yapmış oluruz.Birde bu işe zaman ve para harcatırız.Bizim amacımız sana ve aynı durumda arama yapıp bu konuyu bulan herkese gerçekleri söylemek, hiç bir karşılık ve menfaat beklemeden.İyi forumlar.