Park halindeki aracıma çarpıp hasarı karşılamadı!
Karşı tarafın araç arkasına pimle taktığı kompresör, kasistte çıkması sonucu, yasal park yerinde bulunan arabama çarptı. Kişinin aracına böyle bir yük alma hakkı yok, zorunlu trafik sigortası yok, ayrıca aracının fenni muayenesi yok. Karşı taraf konuşmalarıma rağmen hasarı ödememekte ısrar ediyor, üzerine de ' siz yaptırın beni mahkemeye verin ben devlete taksitle öderim diyor. Bu durumda yapabileceğim bir şey var mıdır?. Trafik memurlarına kaza tutanağı tutturdum, 8/8 karşı taraf hatalı, hasara ödediğim tüm parayı karşı taraftan alabilir miyim? Mahkeme süreci uzun sürer mi? Ve bu pişkinliğine karşı gerçekten de taksitle mi ödeyecek?
Bilgi verirseniz sevinirim.
Cevap: Park halindeki aracıma çarpıp hasarı karşılamadı!
Muhtemelen uzun sürer.Karşı tarafın üstüne kayıtlı bir mal varsa bir şekilde icra ile tahsil edersiniz.Bazen insanlara piyango vuruyor, onun tersi olmuş sizede.Hiç bir suçunuz olmamasına rağmen uğraşmanız gerekecek.Ancak karşı taraf anladığım kadarıyla işi yokuşa sürüp sizi alacağınızdan vaz geçirmek istiyor.Bence hiç öyle yapmayın.Yasal faiziyle alırsınız karşı taraftan paranızı lakın tek risk karşı tarafın üstündeki elbiselerinden başka alacak hiç bir şeyi yok çıkarsa, canını alamayacağınız için elliniz boş dönebilirsiniz.Geçmiş olsun.
Unutmadan aracını kime yaptırdıysan ondan fatura al.Savcılığa sunmak için ayrıca maddi hasarlı trafik kazası tutanağında dilekcene ekle
Gecmiş olsun
Kusura bakmayın rahatsız ediyorum ama, bildiğim kadarı ile yeni yasa sayesinde, artık devletin trafik fonu varmış. Kusurun hiç bulunmadığı tarafa hasarı ödüyor, karşı taraf ise devlete ödüyormuş. Var mı böyle bir durum?
Ayrıca adamın üstündekilerden başka alacağımız bir şey yok ama, inanın pişkinliği beni deli etti. siz yaptırın, ben devlete taksit taksit öderim diyor. Üzerine olan malı devretmesi için karar istedik, ancak red edildi. Yeni yasa buna engel oluyormuş Kişi isterse devredebilirmiş. Yani hiç para da ödemeyebilir. Bilir kişi hasar raporu aldım, faturaları da alarak arabayı yaptırıyorum ama inanın hiç suçu olmadan böyle bir borçla karşılaşmak ta çok büyükbir haksızlık.
işin açıkçası, parçaları da çok ucuz diyemem.