Garantili Ürün İle İlgili
Merhaba Değerli hukuki.net Üyeleri , Sizin Bir Konuda Bilginizi rica Edeceğim ;
Konu Şudur benim Bir Telefonum Vardı ve Bİr Sorun İçin Garantiye Yolladım Yapmadan Göndermişler ve 2. Sefer Gönderdim Servise ve Telefon Yenilenme Kararı Çıktı ve BEnim Telefonun Aynısından Kalmadı ve Firma Bana benim istemediğim Başka Bir Telefon Verme Kararı Vermiş , Başka Telefon Talep Etme Hakkım Var Mı ? Varsada Ne kapsamda yani Benim Telefon 250 Tl ise 500 Tl lik Birşey Talep Ederbilirmiyim Gibi ? ve Diğer Bir Sorum Firma Bunu Kabul Etmezse Ne Olacak (Benim İstediğimi) ? Diğer Bir Sorum Firmanın Bu Yenileme Olayını En Geç kaç gün İçinde Yapması Lazım Resmi Olarak ? Diğer Bir Soru Anlaşamazsak ne Olur ne gibi haklarım olur Saygılar
Garanti Olarak = 1. serviste 10 Gün Bekledi + 2 Serviste 19 Gün Bekledi + Yenilenme Kararında 9 Gün Bekledi (Bu Günlerin Tamamı İşgünüdür)
Şimdiden Çok Teşekkür Ederim Cevaplarını için Saygılar ve Selamlar
Cevap: Garantili Ürün İle İlgili
Aynısı yoksa aynı ayarda veya bir üst modeli verilir...
aynı markanın benzer özellikli çok çeşitli modelleri vardır...
sağolun teşekkürler Ama Daha detaylı Bilgi Lazım. Ayrıca Verdikleri Model Daha Üstün Ama Özellikleri Düşük Ne Yapcaz ,Geiş Kapsamlı Bilgisi Olan Arkadaşlar Cevaplarınızı Bekliyorum
yok mu arkadaşlar bilgisi olan ?
250TL'lik telefon yerine 500tl lik telefon isteyebilirsiniz takibi ama bunu temin etmek yada etmemek firmanın inisiyatifindedir.
Firmanın size sağlamak zorunluluğu cihazınızı sadece misli ile değiştirmeleridir. yani cihazınızın 3mp kamerası varsa teklif ettikleri cihazın diğer özellikleri daha iyi ama kamerası daha kötü olmaması gerekir ( siz kendi cihazınızı o kamera için de almış olabilirsiniz.)
Eğer yasal süreyi doldururlarsa tüketici hakem heyetine başvurup kanunun 4. maddesindeki seçimlik haklarınızdan birini talep edebilirsiniz. Firma karara rağmen istediğinizi yapmaz ise icra yolu ile tahsil edebilirsiniz.