İşimden ayrıldım, bana imzalattıkları kağıtta, aynı söktörde çalışamazsın yazıyordu
Merhabalar, 2. sorum var size;
İşimden istifa edip ayrıldım. bana imzalattıları istifa mektubunda,
1-) Şirket çelik konstrüksiyon portatif seyirci tribünü imalatı yapan bir firma. patronun hazırlattığı istifa dilekçesinde, aynı işi yapan bir firmada çalışamayacağımı, aynı işi yapan bir firma kuramayacağımı, aynı işi yapan firma veya kişilere yardım edemeyeceğimi yazmışlar. Eğer bunları yaparsam şirketinin uğrayacağı zararı karşılamam gerekliymiş.
Bu istifa mektubunu imzaladım.
Şimdi sormak istediğim, aynı işi yapan bir firmada çalışıbilirmiyim veya aynı işi yapan bir firma kurabilirmiyim.
2) İkincisi bu mektupta mesai ve maaşlarımı-yıllık izin paralarımı tam aldığım yazılı. Oysaki son maaşımı, 2 yıllık izin paramı ve mesailerimi alamadım. Bu parayı nasıl alabilrim?
Lütfen bana yardım ediniz...
Cevap: İşimden ayrıldım, bana imzalattıkları kağıtta, aynı söktörde çalışamazsın yazıyordu...
O şartların hepsi geçersizdir.Onlara kalsa ,aynı havadan solumayacak,aynı sudan içmeyecek,onların olduğu sempten de geçmeyeceksin............kendini izole edip bir köşeye oturup ........kalacaksın.
Böyle bir saçmalığa değer verilir mi?Gülüp geçilir.........
Haksız rekabet etmeyeceksin, örneğin bilgileri,müşterileri kendi çıkarlarına kullanmayacaksın.Yoksa ,aynı konuda şirkette kurarsın,başka bir firmada da çalışırsın.
Önemli olan husus şirkete maddi olarak zarar verecek girişim ve işlerdir.Şirketin sırlarını ,çeşitli projelerini ,aynı işi yapan firmalara götürüp ,bundan kazanç elde etmek gibi ..........hareketlerdir bunlar........
Düşünsenize ,bir avukatlık ortaklığında çalışan avukata ...............oradan ayrıldığında BÖYLE BİR madde imzalatıyorlar......aynı işi yapan bir avukatlık şirketinde çalışamayacağın gibi,kendi başına da serbest avukatlık yapamayacaksın.............
NE KOMİK DEĞİL Mİ?
Cevap: İşimden ayrıldım, bana imzalattıkları kağıtta, aynı söktörde çalışamazsın yazıyordu...
Alıntı:
saviorkickb rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar, 2. sorum var size;
İşimden istifa edip ayrıldım. bana imzalattıları istifa mektubunda,
1-) Şirket çelik konstrüksiyon portatif seyirci tribünü imalatı yapan bir firma. patronun hazırlattığı istifa dilekçesinde, aynı işi yapan bir firmada çalışamayacağımı, aynı işi yapan bir firma kuramayacağımı, aynı işi yapan firma veya kişilere yardım edemeyeceğimi yazmışlar. Eğer bunları yaparsam şirketinin uğrayacağı zararı karşılamam gerekliymiş.
Bu istifa mektubunu imzaladım.
Şimdi sormak istediğim, aynı işi yapan bir firmada çalışıbilirmiyim veya aynı işi yapan bir firma kurabilirmiyim.
2) İkincisi bu mektupta mesai ve maaşlarımı-yıllık izin paralarımı tam aldığım yazılı. Oysaki son maaşımı, 2 yıllık izin paramı ve mesailerimi alamadım. Bu parayı nasıl alabilrim?
Lütfen bana yardım ediniz...
cevabınız için teşekkürler, şirket bilgilerini başkası ile paylaşmam tabiki. ama başka bir şirkette çalışırım, aynı iş üzerinde. bu kağıtla beni mahkemeye veremezlermi yani? verselerde kaybederler mi? demek istediğiniz.
Alıntı:
saviorkickb rumuzlu üyeden alıntı
patronun hazırlattığı istifa dilekçesi,....Bu istifa mektubunu imzaladım.
Söyleyecek söz bulamadım. İş sözleşmenizde önceden böyle bir şart var mıydı? Olsa dahi çalıştığınız işin niteliği dikkate alındığında yasaya aykırı iş sözleşmesine itibar edilemez diye düşünüyorum.
Alıntı:
tolg rumuzlu üyeden alıntı
Söyleyecek söz bulamadım. İş sözleşmenizde önceden böyle bir şart var mıydı? Olsa dahi çalıştığınız işin niteliği dikkate alındığında yasaya aykırı iş sözleşmesine itibar edilemez diye düşünüyorum.
Hayır önceden yapmış olduğum herhangi bir iş sözleşmem yoktu.
Genelde "işe girerken" geçersiz şeyler imzalatırlar...
Peki size neden çıkarken imzalatmış olabilir diye düşünüyorum;
Büyük olasılık size eksik para ödediği ve ödemeye niyeti olmadığı için ,
alacağınızı istediğinizde bunu bir tehdit olarak kullanmayı istemiş olabilir..
Ayrılma sebebi olarak ne belirttiniz istifa yazınızda?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Ayrılma sebebi olarak ne belirttiniz istifa yazınızda?
kişisel nedenlerden dolayı istifa ediyorum yazıyordu.