Emniyet kemeri cezasını iptal dilekçesi
Bugün sabah çevirmeye girip emniyet kemeri takmamamdan dolayı yemiş olduğum ve benim cezam kesilirken ekiplerin yoldan geçen diğer kemersiz sürücüleri durdurmamasından çok rahatsız oldum ve bunu takıntı yaptım.
Ve şansım varki kullandığım aracın trafiğe çıkış tarihinin 1984 olduğunu ve muayene istasyonunda çalışan bir arkadaşımdan da 1985 ve önceki modellerde emniyet kemeri tertibatına bakılmadığını yani kemer tertibatı olmasa bile bu aracın vizeden geçip trafiğe çıkabildiğini öğrendim. bkz. reno toroslar bile kemer donanımı olmadığı halde vizeden geçip trafiğe çıkabiliyor. bu arada aracım audi 80 ve 83 model. Benim sulh ceza mahkemesine itiraz etmem için yazacağım dilekçede belirtmem gereken evraklar nelerdir, ilave etmem gereken bilgiler nelerdir, itirazımı yapabilmem için adliyede ödemem gereken bir ücret varmıdır var ise ne kadardır ?
Bilgileriniz doğrultusunda hareket etmeyi düşünüyorum. birde ben bu cezayı ödeyip mi itiraz etmeliyim yoksa ödemeden mi itiraz etmeliyim ?
Cevap: Emniyet kemeri cezasını iptal dilekçesi
Bence öde itiraz etme böylesi daha uygun .
Yaptığın itirazdan bişey cıkmaz böylede savunma olmaz sana ceza yazan polisler ,muayene istasyonundan istersen hurda aracı gecir.Bu trafik polisinin sana ceza yazmasını engellemez
Ehliyet kemerini ticari taksıler dolmuslar ve tır sürenler vs vs takmaz sen mecbur takmam zorundasın isterse aracın 1955 model anadolu olsun