Tarım bağ-kur'una borç çıkmış?
Merhabalar. Geçen gün annem hastaneye gitmiş sıra fişi vermemişler. Borcunuz var demişler. Babam araştırmış. Bizim bilmediğimiz 25.05.2009 dan itibaren başlayan tarım bağ-kuru sigortası borcu çıkmış. Toplam 5500 TL olmuş. Her ay 170 küsür lira yatırmamız gerekiyormuş şimdiye kadar ama ne başvuru yaptık ne de böyle bir para yatırmamız gerektiğinden haberimiz var. Eve gelen bir tebligat yok. Nedir bu iş anlamadım. Babam memur emeklisi yani güvencemiz emekli sandığı lakin bu tarım bağ-kuru nerden çıktı araştırıyoruz. Şu an bu konudan başı ağrıyan çok insan varmış. Babam bugün avukata başvuracak. Böyle bir olay başına gelen veya bilgisi olan var mı? bu konu da birleşmek lazım. Durduk yere sömürülüyormuyuz anlamadım. Bakalım avukat ne diyecek? cevabını yazacağım. Hayırlı günler...
Cevap: Tarım bağ-kur'una borç çıkmış?
Aynı olay benim başımada geldi. Annem ve babam benim üzerimden sağlık yardımı alıyorlar. Dün babamı hastaneye götürdüm. borcu var diye sıra fişi vermediler. SGK ya gidip sordum annemin 2008 yılından beri çiftçi bağkuru olduğunu ve 6700 TL borcunun olduğunu söylediler. Bende biz çiftçi bağkuru yaptırmadık nereden çıktı bu dedim SGK daki arkadaşlar Tarım destekleme yardımı almıştır dediler. Evet annem 2002 ve 2003 yıllarında destekleme almıştı. ama çiftçi bağkuru yapılma tarihi 2008 bu nasıl iş anlayamadım. Anlayan biri varsa lütfen banada anlatsın ne yapmalız?