İkametgah ile olayın olduğu ilin farklı olma durumu?
İyi günler arkadaşlar, uyap'ın cep mesaj sisteminden geçen hafta cuma mesaj geldi hakkımda 2 adet dava açılmış, birisi Ankara 23. Sulh Ceza Mahkemesinden diğeri ise Adana 3. Sulh Ceza Mahkemesinden. (Yazın Ankara'da bulunduğum bir basın açıklaması yüzünden) Bende bunun üzerine e-devlet şifresi alarak sistemden kontrol ettiğimde sadece Ankara'daki dava gözüküyor. Ayrıca Uyap'ın sisteminden (https://vatandas.uyap.gov.tr/diger.uyap?rp=rehber) dava dosya numaralarından arama yaptığımda yine Adana'daki için böyle bir dava bulunamadı diyor. Bu dava olayından habersiz bir şekilde geçen hafta çarşamba günüde ikametgahımı Adana'dan Ankara'ya aldırmıştım. Bende bu durumu bu sebebe bağlamıştım, fakat dün Adana'daki adresime Adana 3.Sulh'taki davanın tebligatı gelmiş, bu arada davada 5 Aralık'ta imiş. O tebligatın postalanma tarihi olarak üzerinde 23 Kasım yani, geçen hafta çarşamba günü, ikametgahımı aldırmak için nüfus müdürlüğüne başvurduğum tarih. Şimdi sizce ne yapmalıyım? Adana'daki davada bulunmalımıyım?
Cevap: İkametgah ile olayın olduğu ilin farklı olma durumu?
Davaya katıldınızmı bilmiyorum ama en yakın mahkeme kanalı ile mahkemeye adresinizi bildirebilirsiniz.