3 yıl beklemeli miyim,yoksa Terke dayalı boşanma davası açabilir miyim?
Eşim Evlilik birliğinin sarsılmasıyla 2009 yılında boşanma davası açtı,sonra ben de karşı dava açtım. Hakim davalarımızı reddetti. Yargıtaya temyize verdik Yargıtay kararı onadı. Şimdi bu durumda tekrar dava açmak için 3 yıl beklemem mi lazım yoksa Terke dayalı boşanma davası açabilir miyim? Slmlr
Cevap: 3 yıl beklemeli miyim,yoksa Terke dayalı boşanma davası açabilir miyim?
bildiğim kadarıyla ilk açtığınız davanın sebebi dışında yeni bir sebeple 3 yıl beklemeden dava açabiliyosunuz.3 yıl içersinde hiç bir araya gelmezseniz fiili ayrılığa dayalı dava açıyosunuz.o davanızda tanıklar dinleniyo ve hemen bitmiyo.o davam benim 1 yıl +2 ay sürdü+o dava sonunda da hakim boşanma kararı verse de karşı taraf temyize yollayabiliyoooo.......o da yaklaşık 1 yıl sürüyo.....
Ölme eşşeğim ölme... Bu nasıl bir adalet sistemidir ya? Desene ben daha 5 sene daha boşanamayacağım. Şimdiye kadar da 3 sene geçti. Böyle bir adalet olmaz olsun!
İnşallah terke dayalı dava açarım da işler umduğum gibi gider, biran evvel boşanırım, dua edin arkadaşlar...
Terke dayalı boşanma davası açmanın şartları var. Umarım bundan haberdarsınızdır. Böylesi bir dava açmak için iyi bir avukatınız olması gerekli. Çünkü en zor açılan ve tamamlanan davadır. Çünkü eşinize EVE DÖN İHTARI çekmeniz ve devamındaki süreleri beklemeniz gerekmekte. Bu ihtarı çekmenin de şartları var. Bir avukatınız olmadan bu işlere girişmeyin derim.