Bedelli askerlik ve lisansüstü eğitim tecil bozdurma
Şu sıralar lisansüstü eğitim alanlar arasında sıkça sorulan ve cevabı bilinemeyen bir soru sormak istiyorum..Askerlik yapabilmek için öğrenci olan bir kişi, öncelikle okuldan tecilini bozduracak kararı alarak(okulu bırakma yada dondurma) ile şubeye başvurarak askerlik kararı aldırabilmekte ve askerlik sevki yapılabilmektedir.Bedelli askerlik içinde önce okulu bırakmak yada dondurmak suretiyle tecili bozdurarak askerlik kararı aldırarak mı yararlanılabilinecek? Eger durum böyleyse en azından okulun dondurulmayısla bir dönem kayıp olacaktır.
Cevap: Bedelli askerlik ve lisansüstü eğitim tecil bozdurma
Arkadaşım tecilini bozdurmak için okulu dondurmak zorunda değilsin. İkisi ayrı şeyler.
Ben bu ay başında tecilimi bozdurmak için başvurdum, şu sıralar bozulmuş olması lazım. Ve halen okuluma devam ediyorum.
ODTÜ'de tecil bozdurmak için örnek bir dilekçe var, onu öğrenci işlerine vermen yetiyor.
Cevap: Bedelli askerlik ve lisansüstü eğitim tecil bozdurma
peki "her ne sebeple olursa olsun fiili askerlik yapmamış" demek tecilli bakaya vs demek değil mi? direkt subede bedelli başvurusu yapamayız mı? cunku sınavlarda zaten gideceğim, bunun içinde okula gitmek istemiyorum.cunku başka ilde okul ve yol 1 gun suruyor.ben ankara"dayım okul Kars"da.Şimdi sırf tecili bozdurmak için Karsa mı gideceğim? Şart mı tecili bozdurmak?