Cevap: Kurumlar arası sürgün
Sendikalı değil misiniz? Sendikaya sordunuz mu?
Ayrıca yeni işi neden kabul ettiniz? Verilen işi reddedip haklı sebeple fesih yapamıyor muydunuz?
mecbur bırakıldık tüm belediye çalışanlarını bu sekılde sağa sola dağıttılar. enteresan bişey sendikaya sormadım ne yapacağım bilmiyorum
Torba yasada benim bildiğim kadarı ile (ki doğru bildiğimi sanıyorum) olay şöyledir:
Belediye size "şu okulda hademe olarak görevlendirildiniz" diyor.
Bu işi kabul ederseniz
Sizin toplu iş sözleşmeniz var ya; işte o sözleşme bitene kadar aynı maaşı ve sosyal hakları almaya devam ediyorsunuz.
Toplu iş sözleşmesinin süresi dolunca sosyal haklar v.s. bitiyor; mesela haftalık çalışma süreniz eskiden 40 saat idiyse 45 saate çıkıyor (cumartesi tatili kalkıyor yani) Çıplak maaşınız düşmüyor ama sosyal haklar gittiği için elinize geçen para düşüyor. Sonra zam yapılırken de sizin maaşınız benzer görev yapanlardan yüksek olduğu için onlara zam yapılıyor size yapılmıyor. Ta ki maaşlar eşitlenene kadar.
Verilen bu işi kabul etmezseniz
iş akdiniz "geçerli sebeple" feshedilir.Yani önce izinleriniz kullandırılır sonra ihbar süreniz çalıştırılır (mevcut işyerinizde) sonra da kıdem tazminatınız ödenir ve çıkışınız verilir. Ya da izinleriniz kullanıdırılmadan ihbar işletilir ve izin süreniz para olarak ödenir.
Ama sanırım siz görevi kabul ettiniz.
saçma sapan işler mantık dışı işler herkesin derdi emekçiler olmuş yazıklar olsun