Mahkeme kararı sonrası icra işlemleri
Merhaba;
Elimde gerekçeli tüketici mahkemesi kararı olan ve bunun karşılığında bana ödenmesi gereken bir dava sonucu var. Ben bunu icraya vermek istiyorum. Bu işlemi yapabilmem için nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Sizlerden ricam konuyla ilgili olarak beni yönlendirmeniz. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Cevap: Mahkeme kararı sonrası icra işlemleri
Kararın kesinleşmesini bekleyip ilamlı icra takibi yoluna müracaat edebilirsiniz. Kesinleşme şerhini işlettirip en yakın icra dairesine başvurabilirsiniz.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Kararın kesinleşmesini bekleyip ilamlı icra takibi yoluna müracaat edebilirsiniz. Kesinleşme şerhini işlettirip en yakın icra dairesine başvurabilirsiniz.
Kesinleşmesi derken kastınız nedir acaba...
Karşı tarafın temyiz hakkı yok mu?
Alıntı:
Karşı tarafın temyiz hakkı yok mu?
Evet var. Ben elden geçen hafta aldım gerekçeli kararı. Onlara da en kötü pazartesi ulaşmıştır herhalde. Bugün itibariyle ilamlı icraya çıkarsam sorun olur mu ki...
Siz icraya çıksanız, muhatabınızın mallarını haczedip sattırsanız, muhatabınız da temyize gitse ve temyizde siz haksız bulunsanız, şimdi elinizde olan karar iptal edilse ne olacak?
Muhatabınızın maddi ve manevi zararlarını kim tazmin edecek?
İcra dairesi kesinleşme şerhi işlettirilmemiş ilamı takibe koymanıza izin vermez. Bir ay sonra kaleme gidip şerhi işlettirin öyle takibe koyun o arada temyiz edilip edilmediği de ortaya çıkar zaten.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Siz icraya çıksanız, muhatabınızın mallarını haczedip sattırsanız, muhatabınız da temyize gitse ve temyizde siz haksız bulunsanız, şimdi elinizde olan karar iptal edilse ne olacak?
Muhatabınızın maddi ve manevi zararlarını kim tazmin edecek?
Muhatabım Anadolu elektronik ve Bimeks firmaları. Büyük firmalar ve ben onların müşterileriyim. Gerçekden büyük firma olsalardı beni ve kendilerini bu duruma düşürmezlerdi.
Alıntı:
İcra dairesi kesinleşme şerhi işlettirilmemiş ilamı takibe koymanıza izin vermez. Bir ay sonra kaleme gidip şerhi işlettirin öyle takibe koyun o arada temyiz edilip edilmediği de ortaya çıkar zaten.
Bir avukat aracılığıyla icra dosyasını hazırlattım ve yarın icra dairesine vereceğim. Bana söylenen karşı taraf yargıtaya gitse de parayı yatırmak zorunda ama şerh koydurup parayı almama izin vermez. Yargıtaydan dönmez kesinleşirse o zaman parayı alabileceğimden bahsedildi...