Basit cinsel istismar suçu
Merhaba bir konu hakkında yardım ve yönlendirmelerinizi rica ediyorum.
Olay 2009 yılının yaz ayında denizde gerçekleşmiş.51 Yaşındaki babam suyun içinde 13 yaşında tanımadığı bir kızın bota binmesine yardım ederken bacağından tutmasıyla başladı kız yanlış anlayıp babamın kendisini taciz ettiğini sanmış kız kızınca babam hemen uzaklaşmış kız ve ailesi jandarmaya şikayette bulunmuş olanlardan babamın haberi yokmuş uzaklaştığı için bulamamışlar 1 ay sonra yine babam 8 yaşındaki bir kızı boğulduğunu sanarak suyun içinden çıkarmak istemiş kız korkudan bağırmış yüksek ihtimalle boğulma korkusundan bağırdığını sanıyoruz,o esnada başa gelecek ya diğer aile olayı görüp kız ve annesi bağarmış yakalyın biz onu arıyorduk diye daha kendisini savunamadan linç edilmiş dişi kırılmış karakola götürülmüş 2 ailede şikayetçi olmuş.babam ifadesinde benim köü niyetim yok birini bota çıkarmak istedim yanlış anladı diğeri boğuluyor sandım çıkarmak istedim aniden üzerime saldırdılar ben suçsuzum demiş.çevredekilerin aniden linç etme girşiminin altında yatan sebep o dönemde o bölgede taciz olaylarının çoğalması ve herkesin korkmasıymış.
şu anda hakkında tck 103-1 /1,6 dan ve 63/1 den hakkında basit cinsel istismar davası açılmış ve tutuklu olarak yargılanıyor.aileler travma sonrası stres bozukluğu (devlet hastansi) raporu almışlar. ailenin birini şikayetten vazgeçirdik ancak diğer aile almanyada ve şikayetten vazgeçmiyor gerekirse avukat tutarım psikolojisi bozuk raporu alsın az yatar demiş ancak onuda şikayetten vazgeçirmek üzereyim olay tamamıyla yanlış anlaşılmış olduğu için kendime güveniyorum.
avukat tuttum avukat müdafil avukattı vekalet verdik .
şimdi bu davalarda kızın şikayeti yetiyor ve olay hakkında şahidimiz yok diye biliyorum 2 tarafta şikayetten vazgeçerse kamu davası devam eder diye biliyorum.
diyelimki almanyada yaşayan aile şikayetten vazgeçmedi davaya katılmak zorundamı şikayet olmasada mahkeme mağdurelerin ifadesini almak için çağarır mı
bu olaydan kurtulmak için nasıl bir yol izlemeliyiz mahkeme kızların yanlış anlamış olmasına bakmaz mı dışardan bakınca kötü niyetli gibi dursada babam avukatada asla kötü niyetle dokunmadım diyor.tutuksuz yargılanması için yapmamız gereken nedir .avukatımız var ama sizinde görüşlerinizi almak istiyorum. Saygılarımla.
Cevap: basit cinsel istismar suçu
Siz ne kadar babanıza güvensenizde dışardan bakınca olay pek normal gözükmüyor.Ceza alması muhtmel.Kovuşturma basit cinsel istismara uğradığı iddia olunan kişilerin çocuk olması sebebiyle kamu adına kovuşturulma yoluna gidilebilir.Ayrıca pedogojik formasyon ve çocuk psikolojisi eğitimi almış biri olarak söyleyebilirim ki bir çocuğun cinsel istismara uğradığını iddia etmesi ortada bir şey yokken hemen hemen hiç karşılaşılmayan bir olay.Zaten yaklaşım ve yaşı itibari ile çoğu çocuk maalesef basit cinsel istismar yaşasa bile bile farkında olmaz, olsa bile sesini çoğu zaman çıkaramaz(korku, utanma vb. nedenlerden), ancak iş ciddi şekilde rahatsız edici boyuta varırsa nadir olarak reaksiyon verebilir.Her ne hikmetse babanızın başına 1 ayda 2 defa bu olayl geliyor.İnsallah bunların tamamı bir yanlış anlaşılmadan ibarettir.Yetişkin bir kişi bir çocuktan ne isteyebilir.İnsanın duryunca insanlığından utanmasına sebep olan bu suçu işleyenlerin en ağır şekilde cezalandırılması taraftarıyım.Babanızda eğer suçsuzsa umarım aklanır.Geçmiş olsun.