İcra Takibinden Sonra Ödeme Makbuzlarımı Buldum Ne yapayım?
Merhabalar;
İkamet Ettiğim Site Yönetimi tarafından Aidat Borcum olduğu gerekçesi ile Hakkımda iki yıl önce İcra takibi başlatıldı. Borçlu olduğumu düşünerek her hangi bir itiraz da bulunmadım.
Aradan zaman geçince Geçmiş Yıllara ait Ödediğim Aidat Tahsilat Makbuzlarını "eksiksiz" olarak buldum.
Site Yönetimi Avukatımız ile görüş diyorlar. Avukat da "Ödeyeceksin Param yok bugün para getir" diyor. Üslubu biraz ilginç.
Uzun süre hastanede tedavi olduğumdan dolayı Şehir dışında idim ve dosya ile ilgilenmemiştim. Elimde her türlü makbuz olduğu halde İtiraz davası - Takibi Durdurma vs. her hangi bir işlem yapamazmıyım?
İlk Kez ben haklıyım. Gereksiz ödeme yapmak ya da Site Avukatını sevindirmek istemiyorum.
Önerisi bilgisi olan var ise minnettar kalırım. Saygılarımla
Cevap: İcra Takibinden Sonra Ödeme Makbuzlarımı Buldum Ne yapayım?
İcra ya itiraz et bilgi ve belgeleri göster. İcra takibini durdurur kanaatindeyim.
İlamsız takibe itiraz süresi olan 7 gün geçtiyse tek yapılacak işlem, borçlu olmadığınıza dair dava açmaktır. Bu davada takibin durdurulmasını isteyerek, makbuzları ibraz ederek, borçtan kurtulabilirsiniz. Yalnız takibi dava sonuna kadar durdurmak için mahkemeye borç tutarı + %15 teminat yatırmanız gerekecektir. Bu işlemler için avukat tutmanızı tavsiye ederim.
(7 günlük itiraz süresi geçtikten sonra icra dairesine makbuz götürmek işe yaramaz. Takibi de durdurmaz.)
Merhabalar Bahsettiğiniz gibi Borçlu olmadığıma dair dava açar isem,
Borç tutarı + %15 Teminat Ne zaman yatırmam gerekir? Mahkeme bir kaç gün süre mi veriyor yatırmam işin yoksa davayı açtığım gün teminatı ödemelimiyim?
Pazartesi Davayı açmayı düşünüyorum.. Teşekkürler .. Bu detayı bilen var ise çok aydınlatıcı olacak