Mali polis ifadeye çağırdı
değerli arkadaşlar bu akşam saatlerinde mali polis tarafından arandım ve 2 sene önce çalıştığım ilçenin cumhuriyet başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma için ifadenize başvurulacak. yarın emniyete gelin dediler. hayatımda karakol dahi görmedim ve bu nedenle telaşlandım. alel acele bu formda sormak istedim mali polis neden arar ve ifadeye çağırır? telefondaki polis memuru hanım bilgi veremem ama önemli birşey değil dedi ifadenize başvurulacak dedi. ama avukatınız varsa getirebilirsiniz deyince de iyice panikledim. ne yapmam gerekiyor acaba
Cevap: Mali polis ifadeye çağırdı
yok mu bir yanıt verecek bilgi sahibi veya tecrübeli? meraktan ölüyorum
İfade vermek ne demek?
Size bir şeyler soracaklar. Hepsi bu.
Bilmedikleri, ya da emin olmadıkları ve sizin bildiğinizi düşündükleri bir şeyleri soracaklar size.
Siz de sordukları her şeyi içtenlikle ve dosdoğru anlatın. Kesinlikle yalan söylemeyin, bir şey gizlemeyin.
Korkacak ya da heyecanlanacak bir şey olduğunu zannetmiyorum.
Sizi sanık sıfatı ile aramıyorlardır eminim. Yoksa öyle telefon edip çağırmazlardı. Muhtemelen tanık ya da bilgi sahibi sıfatı ile ifade vereceksiniz. Yani adalete yardımcı olacaksınız.
Bu arada; bunları herhangibir suçunuz olmadığı varsayımı ile yazıyorum. Size bir suç isnad edilirse, böyle bir suç işlememiş olsanız bile avukatsız ifade vermeniz çok doğru olmaz.
canım kardeşim inşallah dediğin gibidir. yani ben dediğim gibi karakola bile gitmedim daha. doktorum ve bir hata yapmış olabilir miyim diye sabahtan beri neler düşünüyorum neler?? ya en çok merak ettiğim şu ben şimdi şüpheli olsam böyle telefonla çağırırlar mıydı yoksa evden alıp götürürlermiydi.