Taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma alkollü araç kullanma
Ben ağustos ayında 0,94 promil alkollü iken araç kullanıyordum bi anlık dalgınlıkla kırmızı ışıktan geçtim ve sağ tarafımdan gelen 3 tekerli yük motorsikleti yandan bana çarpıp devrildi. görünürde bişi olmadığı halde trafik polisleri ambülans istedi ve hastaneye kaldırıldı. banada 590tl para cezası ve 6ay ehliyetime men koydular. aradan 1-1,5 ay sonra mahkeme kağıdı geldi kağıtta taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma ve alkol altındayken araç kullanma diye mayısta mahkemeye çıkacağım polis memurlarının bana tuttukları zabıtta karşı tarafın şikayetçi olmadığını benim öğrenci olduğumu geçimini ailesi karşıladığı belirtilmekte ve borcu maddi imkansızlıklardan dolayı ödeyemedim.
benim soracaklarım eğer borcu ödersem mahkeme iptal olurmu? olmazsa mahkemede ne gibi bi hüküm giyerim. veya mahkemede nasıl bir ifade vermem gerekiyor... duruşma 2mayıs2012 saat10,55te bakırköy11. sulh ceza mahkemesinde
Cevap: Taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma alkollü araç kullanma
lütfen yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum bu mahkeme sonucu nasıl olabilir?
Size trafik cezası kesilmiş, ödesenizde mahkeme devam eder...
ikisi farklı şeyler...
Daha önce suç işlememişsen ,karşı tarafta şikayetçi değilse,zararı ödenmişse , Hükmün açıklanması geri bırakılabilir.5 yıl içinde suç işlersen bu hüküm açıklanır.Belki de hakim para cezası verir.
anlıyorum peki bu para cezası ne kadar olabilir daha önce hiç bir suçum bulunmamakta ilk kez alkollü araç kullandım zaten alkolede tövbe ettim de cezası baya ağır oldu