Cevap: Öğretmen ile problem
Cumhuriyet Savcısına Türk Ceza Kanunu m.125 hakaret suçunu işlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulunun. Sınav kağıtlarınızı görmek istiyorsanız, bunu idareye bir dilekçe yazarak bildirin. Toplu olarak değil, herkes kendi sınav kağıdını görmek istediğine dair dilekçe yazsın. Başka öğrencinin sınav kağıdını göremezsiniz. Öğretmenin başka öğrencilerin puanını yükselttiğini düşünüyorsanız -öğretmenin puanlaması bir dereceye kadar takdiri olması nedeniyle pek bir şey olacağını sanmıyorum- "kanaatince olumlu yükseltme yapabilir; ancak bizim notlarımızı düşürüyor" diyerek ve eğer bu not düşürmeler haksızsa ve bunun sonucunda okulunuzun uzaması gibi kayıplarınız ortaya 'çıkmışsa' ya da 'yakında çıkacağı çok açıksa'
yine Cumhuriyet Savcısına Türk Ceza Kanunu m. 257/1 görevi kötüye kullanma suçunu işlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulunun.
Cumhuriyet Savcısına Türk Ceza Kanunu m.125 hakaret suçunu işlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulunun. Sınav kağıtlarınızı görmek istiyorsanız, bunu idareye bir dilekçe yazarak bildirin. Toplu olarak değil, herkes kendi sınav kağıdını görmek istediğine dair dilekçe yazsın. Başka öğrencinin sınav kağıdını göremezsiniz. Öğretmenin başka öğrencilerin puanını yükselttiğini düşünüyorsanız -öğretmenin puanlaması bir dereceye kadar takdiri olması nedeniyle pek bir şey olacağını sanmıyorum- "kanaatince olumlu yükseltme yapabilir; ancak bizim notlarımızı düşürüyor" diyerek ve eğer bu not düşürmeler haksızsa ve bunun sonucunda okulunuzun uzaması gibi kayıplarınız ortaya 'çıkmışsa' ya da 'yakında çıkacağı çok açıksa'
yine Cumhuriyet Savcısına Türk Ceza Kanunu m. 257/1 görevi kötüye kullanma suçunu işlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulunun.
Öncelikle çok teşekkürler:)Öğrenmek istediğim birkaç şey daha var aslında.Mesela savcılığa suç şikayetinde izlemem gereken adımlar ve öğretmenin ceza alması için ihtiyacım olan deliller nelerdir?Ceza alması veya almaması durumunda sözlülerimizi ve yazılı notlarımızda tekrar oynama yaparsa bir başka suç duyurusunda bulunabilir miyiz veya kendimizi güvenceye alabilir miyiz acaba?Girmediği dersleri işlendi olarak girmek sahtecilik olarak kategorilenemez mi acaba?
Konuyu tesadüfen okuyorum..
Siz reşit değilsiniz.. Hiç bir şey yapamazsınız.. Ancak velileriniz yapabilir. Bu biirr..
İkincisi öle hemen savcılığa suç duyurusunda falan bulunulamaz. Hakareti ispatlayamazsınız.
Yapılacak en doğru şey, her birinizin velisinin sessizce ayrı ayrı dilekçelerle bağlı olduğunuz milli eğitim müdürlüğüne müracaat ederek okula müfettiş gönderilmesini ve şikayetçi olduğunuz öğretmenin incelenmesini sağlamaktır.
Savcılığa suç duyurusunda bulunsanız dahi... Savcı milli eğitimden görüş ve inceleme isteyecektir. Böyle bir süreçte okulda barınabileceğinizi ve diğer öğretmenlerin size karşı iyi niyetle yaklaşabileceğini düşünüyormusunuz yani? Başka bir okula dahi gitseniz hayatınız çok zorlaşır..