Forumda açtığım konuya yorum yapılmış, bana dava açılabilir mi?
Merhabalar. Ben bir internet forumunda bir konu açmıştım. Şahıs tanınan birisi ve ''hayatım boyunca yalan söylemedim'' şeklinde basında beyanı vardı. Ben bu cümleyi başlıkta kullandım ve hiç yorum yapmıyorum diyerek bu şahsın son 1 ay içerisinde basında çıkan tutarsız açıklamalarını (pek çok basın organında yer almıştı) hiç değiştirmeden yazının altına ekledim. daha sonra siteye üye diğer kişiler bu şahıs hakkında çeşitli yorumlar yazdılar. Bu şahıs site yönetimini ve kendisine hakret eden kişileri mahkemeye vereceğini söylemiş. 2 şeyi öğrenmek istiyorum.
1. Hiç yorum yapmadan basından alıntı yaptığım yazı ve bu şahsın kendi söylediği cümle yüzünden sorumlu tutulabilir miyim
2. Benim aleyhimde dava açabilirmi ?
Yardım ederseniz sevinirim iyi günler.
Cevap: Forumda açtığım konuya yorum yapılmış. Bana dava açılabilirmi ?
Bu şahıs kim, Siyasetçi ,Bürokrat mı? Topluma malolmuş kişi mi?
5651 sayılı kanun;
MADDE 5- (1) Yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir.
(2) Yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
--
Tabiki hukukçu arkadaşlar daha iyi bilirler..
Tahminen, şikayet sonucu karakola çağrılırsınız, ifadeniz alınır. Sonra da suç unsuru olabilecek yorumları siteden kaldırırsınız ya kaldırırlır. Büyütecek bir olay gözükmüyor anlattığınız kadarıyla.
Alıntı:
sonyaka34 rumuzlu üyeden alıntı
Bu şahıs spor adamı. Sorumda da belirttiğim gibi ben tek kelime yorum yapmadım. Bu kişiye ait olan ''hayatım boyunca yalan söylemedim'' cümlesi başlığı altında bu kişinin pek çok yayın organında çıkmış olan kendisine ait birbiriyle çelişen sözleri hiç değiştirmeden ve yorum yapmadan alıntılayarak altına yazdım. Birde şu var sitede yazılan yazı ilk 3 dakika içinde değiştirilebiliyor. Sakıncalı bir durum varsa admin konuyu kilitleyebiliyor yada silebiliyor.
Yardımlarınız için teşekkür ederim
su ana kadar bır ıslem yapıldımı
Alıntı:
sonyaka34 rumuzlu üyeden alıntı
konuyu yeni gördüm ancak yazmadan olmayacak...
kişinin kimliğine göre değişebiliyormuş demek, çok açıklayıcı bir sorucevap...
Herkes aleyhine dava açıla-bilir.
Sorumlu tutulurmusunuz, sorumluluğunuz olur mu?
Hayır anlattıklarınıza göre olmaz.