Borcu bitmemiş ayıplı mal hakkında
Selamlar bir konu hakkında görüşünüzü almak istiyorum. 2 el bir otomobil aldım 4 ay oldu ve şuan satmak istedim fakat kilometresinin düşürüldüğü servis kaydından çıktı.Söz konusu galeri para iadesi yapmak istemiyor.Dava açılacak fakat elinde taksit senetlerim var icraya vermekle tehdit ediyor.Dava açıldığı zaman icra takibini yada borcun ödemesini dava sonuçlanıncaya kadar ertelenebilirmi.Teşekkürler
Cevap: borcu bitmemiş ayıplı mal hakkında
Tüketici kanunu burada geçerli değilir herhalde. İkinci el mal çünkü.
Bence daha da ötesi; dolandırıcılık sözkonusu burada. Profesyonel yardım alsanız daha iyi olur kanaatimce.
tek bilmek istediğim bu icrayı dava açtığımda dava bitimine kadar durdurabilirmiyim.Dolandırıcılık dedi avukat bey ama ellerindeki senetlerin icrası konusunda garanti vermedi.
Ayıplı mal kavramı faturası kesilmiş ilk kez kullanılacak ürünler için geçerlidir.Senetlerle icra başlatılmama garantisini kimse veremez size.İkisi her nekadar birbirine bağımlı gözüksede durum kanıtlanmadan bağımsız şeylerdir.Ayrıca galerici de aracı o halde(kilometresi düşürülmüş olarak) almış ve size o halde satmış olabilir.Yani bu durumda kesinlikle galerici aracı aldı ve kilometresiyle oynayarak size sattı savının ispat yükü sizdedir.Aracın daha önce bir kaç sahibi olduysa kimin yaptığı ve bu durumdan kimin sorumlu olduğu nasıl ispat edilecek bilemiyorum.Kendi kanaatimce dava açarsanız kazanıp kazanmama ihtimaliniz eşit.Kolay gelsin.