Değerli arkadaşlar konu ile ilgili olarak öncelikle herkesin bilgisine ihtiyacım olduğunu belirtmek isterim.2009 yılında eşim bir hat bulmuş ve hattı kullanmaya başlamış.Daha sonra aramızda husumet bulunan akrabamın kızına hakaret ve taciz içerikli mesajlar çekmiş.müşteki konu ile ilgili benden şikayetçi oldu ve yargılamam yapıldı.Eşim bu hattı daha sonradan bana ait telefona taktığından i-mei numarası yönünden hat incelendiğinde,ve bu hattan tanıdıklarımı aramış olmam sebebi ile suçu benim işlemiş olabileceğim kanaati ile ben hakaret ve tacizden 5 ay ceza aldım Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verildi.Eşim bana daha önceden hat babamın demişti.Soruşturma esnasında ben numarasını bile hatırlayamadım.Zaten kısa bir süre kullanıp atmış.İfadede hattın gerçek sahibi ve ben bizim böyle bir hattımız yoktur dediğimiz için tekrar resmi belgede sahtecilikten soruşturma açıldı.Ben yine şüpheliyim.Mesajları ben çekmedim hattı alan ben değilim.Ancak eşim babamın diye kullandığı için böyle bir suç işlediğini bilmeden bir iki tanıdığımı aramışım.Ve eşimin kullandığı tel cihazı da bana kayıtlı olduğu için hattı kullanan ben olmuşum.insanlar eşine arabasını da verir telefonu da olaylardan haberim bile yok aslında.hattın gerçek sahibinide tanımıyorum.vodafone sözleşmesini dolduranda imzayı atanda ben değilim ama kim olduğunu da bilmiyorum.Eşim bana buldum bu hattı diyor.sormak istediğim ben resmi belgede sahtecilik suçunu hattı bilmeden kullanmakla ve herhangi bir sözleşme doldurmadığım ve imzam olmadığı halde işlemiş olur muyum? vodafone sözleşmesi özel belge değilmidir?ceza verilse bile özel belgede sahtecilik ten soruşturulması gerek miyor mu?Ayrıca askeri personelim cezalar nedeni ile meslekten atılır mıyım ne ile karşılaşacağımı bilemiyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim .şimdiden teşekkürler..