İş yerinin maaşları gününde ödememesi
Öncelikle vereceğiniz cevap için şimdiden teşekürler çalışmakta olduğum iş yerinde maaş larımız sürekli geç ödenmekte yani şöyle örnek vereyim bugün 30.11.2011 ben bu tarihte 01.10.2011 tarihinde çalışmış olduğum ücreti aldım ve bu her ay düzensiz olarak devam etmekte aldığımız maaşın her hangi bir günü yok ve ben bu nedenden dolayı işyerinden ayrılmak istiyorum haklarım nelerdir? tazminat hakkım varmı? artı işyerinde mecburi fazladan mesai e kalmak için zorlanıyoruz kalmadığımız taktirde işimize son verileceği söyleniyo mesela geçen iş yerinde herkese kendi isteğimizle fazladan mesai ye kalıyoruz diye imza attırıldı imzalamak istemeyenler de işten çıkartılmak la tehtit edildi.
Cevap: İş yerinin maaşları gününde ödememesi
Mesaiye kalmayı kabul ettiğinizi belirten o kağıdı imzaladıysanız, işveren fazla çalışma yapmanızı istediğinde yapmak zorundasınız.O belgeye attığınız imzayla, yıllık 270 saate kadar fazla çalışma yapmayı -ücretinin ödenmesi karşılığında elbette-peşinen kabul etmiş oluyorsunuz.
Ücretlerin sürekli şekilde düzensiz, geç ödenmesi çalışan açısından kıdem tazminatına hak kazandıran bir sebeptir.