Bıçakla adam yaralama !!!
Merhabalar benim başımdan Mart ayında bir olay geçti.
saat gece 3 sularında ben kız arkadaşım ile arabanın içerisindeyken kapıyı açıp bıçakla bana saldırmak ıstedı ben arabadan inip 155 i aradım fakat acık adresı bılmedıgım ıcın mudahale edemeyeceklerını soyledıler bu sırada sahıs uzaklastı gıttı ben de araba ıle kız arkadasımın kapısının onune kadar ındım aynı sokagın 50 metre asagısına bu sırada şahıs bir anda kapıyı açıp bana saplamak için salladı bende elindeki bıçağın keskin ucunu yakalayıp tutup arabadan indim bu sırada elim kesilmiş bıçağı elinden alabilmek için elinden tutmaya başladım mücadele ederken bıçak 2 kere bu şahıs ın karnına saplanmış bir anda bıçağı elinden aldım ve şahıs kaçtı hemen oradan hastaneye gitmek için ayrıldık bu sırada polisler gelmiş ve bizi cep telefonumuzdan aradılar şahsı bulduk diye biz de hemen gittik yanlız yolda fenalaştığım için gödüğüm bir polis aracının yanına gidip yardım etmelerini istedim bıçağı da kendilerine teslim ettim ve yarın mahkemem var adam yaralamak suçundan yargılanıyorum böyle bir durumda sonuç tahmini olarak ney olabilir?
şahıs alkolluymus ve polıslerden sonradan ogrendıgım kadarıyla 6 saat amelıyatta kalmıs ıfadesınde herseyı kabul etmıs ama bıcagı onun elınden aldıktan sonra 2 kere karnına sapladıgımı soylemıs mahkeme dosyasında benım 155 ile görüşme kayıtlarım da bulunmakta. yorumlarınızı bekliyorum.
Cevap: Bıçakla adam yaralama !!!
Duruşma sonunda verilecek kararı hakim belirleyecektir. Bizim burada söyleyeceklerimiz şahsi kanaatlerimizin ötesinde bir şey olamaz.
Bıçak dediğimiz alet sap ve kesici taraf olmak üzere iki kısımdır. Adam bıçağı elinde tuttuğuna göre, sapından tutuyor olmalı. Siz de bıçağın kesen tarafını tuttuğunuzu söylüyorsunuz zaten. Burada bir sorun yok.
Peki, böyle bir boğuşma sırasında; Yani siz bıçağın kesici tarafını tutarken aynı kesici taraf nasıl karşıdaki kişinin karnına saplanabilir?
Hadi, o sırada siz kesici kısmı bırakmıştınız diyelim. Bu durumda bıçağın sapı karşınızdaki kişide olduğundan bıçağı karnına sizin bir dahliniz olmadan kendisi saplamış olması gerekir ki bu çok akla uygun değil.
Benim kanaatim odur ki; siz boğuşma ile adamın elinden bıçağı aldınız ve bıçağı aldıktan SONRA adama sapladınız. Umarım hakim de benimle aynı kanaatte olmaz.
Geçmiş olsun.
Cevap: Bıçakla adam yaralama !!!
Elimin kesildiğini hissedince bıçağın keskin ucunu bırakıp elini tuttum ve doğal olarak bıçak bana batmasın diye bileğini bükerek elinden almaya çabaladım sanırım ki bubileğini büktüğüm sırada saplanmış kendisine. bu olayın ceza kanununda yeri nedir acaba suçlu olan benmiyim bu durumda ?