Cevap: öğrenim kredisi borcu
Mahsup, iki hesap arasında yapılan bir işlem. Hesaplardan biri sizin yapılandırılmış borcunuz. Diğeri ne? yazınızdan anlaşılmıyor.
Yani devletten alacağınız şey ne?
Bir de bu mahsupların yapılmasını nasıl talep ettiniz?
şöyle anlatayım,eşim ve kendim için öğrenim kredisi borcunu yapılandırmak için müracaat ettim.mayıs ve temmuz taksitlerini vadesinde ödemedim 30 eylülde ödedim.yapılandırmam iptal oldu daha sonra tekrardan son bir şans verildi.30 kasımda eylül ve kasım taksitlerini ödememiz şartıyla.eşim için sisteme girdim sistem hatasız açıldı ve ödemelerini yaptım.kendim için sisteme girdiğimde daha önce ödemiş olduğum mayıs temmuz taksit miktarları görünmedi ve bende iletişime geçtim vergi dairesiyle,vergi dairesi bana mahsup işleminin yapılmadığını muhasebeye söylemem gerektiğini söyledi.yani mahsup işlemi yapıldığında sistem görecek ve ödeme ekranını açabileceğim ve taksitlerimi ödeyeceğim.yarın son gün ve vergi dairesi çok yoğun olduğunu başka işlerinin olduğunu söylüyo ama bakarızda diyor(telefon görüşmesi).yarın eğer ödenmezse yapılandırmam iptal olup mahkemeye intikal edecek.ben borcumu ödemek istiyorum sadece borcumu ödemek.
Yarın son gün. Umarım sistem düzelir ya da bilen birisi sorunuzu cevaplar.
Cevap: Öğrenim kredisi borcu
teşekkür ederim arkadaşlar çok uğraştım ve sonunda mahsup işlemini yapıp sistemi açtılar.taksitlerimi ödedim.