İki Ev sahibi arasında kaldık
Merhaba, oturduğum evde kontratım devam ediyordu.Ev sahibim aradı ve evi satmak zorunda olduğunu söyledi.Bende tamam dedim ve ev aradık.Cumartesi günü bir ev baktık ve 01.12.2011 den başlamak üzere kontrat yaptık.(2 kira depozito verdik sadece). Durumu şu anda oturduğumuz ev sahibine haber verdik.Şimdide kontratımız devam ediyor ben satmaktan vazgeçtim evi oturun diyor.Yeni tuttuğumuz evin mal sahibini aradık.Durumu anlatıp kontratı iptal etmek istediğimizi söyledik.Hayır kesinlikle olmaz mahkemeye veririm sizi dedi.Ne yapıcaz şimdi?İki tarafta kontratı öne sürüyor.Yeni tutulan evin anahtarı bile bende değil.Lütfen yardımcı olur musunuz?
Cevap: İki Ev sahibi arasında kaldık...
Kotratın biri duruken neden diğerini imzaladınız.Önce aranızda ilk ev sahibinizle duruma dair bir tutanak tutup(ev sahibinin isteği üzerine falanca evi tutmamla aramızdaki kontratonun geçersiz olacağına dair..vs) öyle yeni evinizin tutanağını imza etmeliydiniz.Kendinizi zor duruma sokmuşsunuz.Yeni ev sahibinizin zaten hiç suçu yok ve ona karşı sorumlusunuz da, ilk ev sahibiniz bir mahkeme durumunda durumu inkar eder yada farklı anlatırsa tümünün ispat yükü sizdedir.1 yıllık kontrat imzalayarak 1 yıl boyunca o evde oturacağınızın ve düzenli her ay kira vereceğinizin güvencesini veriyorsunuz karşı tarafa.Hİç oturmasanız bile o parayı sizden tahsil etmek adına davalar açılabilir.Kolay gelsin.