Polis Meslek Yüksek Okulundan ayrılmam ve etkileri
geçen ay polis meslek yüksek okulundan istifa ettim.Ancak istifa etmeden 1.5 ay önce teröristler okulumuzun dibine kadar gelip biz aday öğrencilere 172 mermi attılar 1 arkadaşım şehit oldu 5 arkadaşım yaralandı.(burada güvenlik sorunu vardı,gündüz vakti dibimize kadar geldiler)Bu saldırı hepimizi psikolojik olarak etkilemiş iken bize psikolojik olarak yardımcı olucak bir tutum sergilenmedi.Daha sonrasında eğitim aldığımız süre içinde terör eylemlerinden dolayı hafta sonları genelde çıkışlarımız yasaklandı.Okul içinde sürekli saldırı söylentileri altında eğitim gördük.Ancak bize psikolojik yardım sağlanmadı.Bende bir anlık bunalım ile tek çareyi oradan ayrılmak ailemin yanına dönmek olarak görüp "kendi isteğimle istifa etmek istediğime dair dilekçe yazıp,önüme çıkan belgeleri okumadan imzalayıp.teslim ettim onlarda işleme koydu,okul ile ilişiğim kesildi"
Polis okulu giriş şartlarında pmyodan istifa eden veya atılanlar birdaha pmyo giriş sınavı için başvuramazlar diye bir madde var.
benim sormak istediğim ben bu olayları belirtip mahkemeye versem.Mahkeme beni okula geri alabilirmi.veya tekrar bana polis okulu sınavına girme hakkı tanıyabilirmi?Çünkü hiçbirimiz o saldırı tehditleri ve zor şartlar altında eğitim görmek istemezdik.28 tane polis okulu arasından bitlise gidip,verdiğim emeklerin heba olması benim suçum değil güvenlik zafiyetini ortaya koyanların suçudur.
Cevap: çok önemli lütfen yardım?
Arkadaşım zaten sen okulu bitirincede yıllarca o şartlar altında çalışmayacakmısın.Bırak aktif görev yapmayı daha öğrenci iken bu strese(her an saldırı olabilir düşüncesi ve endişe) dayanamamışsın.Demek ki senin yapın polis ve asker gibi her an silahlı tehdit altında olan, yanındaki arkadaşı vurulup şehit olsa dahi bir şekilde hayatına devam eden rahatlıkta değil.Zaten böyle olmak zorunda da değil.Herkez bu işe uygun değildir.Ayrıca bu durumun tek sorumlusu olarak pmyo'yu göstermende mantık dahilinde değil.Ülkemizin bazı gerçekleri var.Karokollar basılıyor, şehirlerde kadın çocuk demeden insanlarımız öldürülüyor.Senin dediğinin bir dayanağı olsa bu ülkedeki 700.000 asker 200.000 bini aşkın polis bu olaylardan etkilendiğini söyleyerek döner giderdi ve sorumluluğuda almazdı.Senin için polislik defteri kapanmış gözüküyor.Belkide hayırlısı böyledir.Başka bir mesleği daha fazla sevip başarılı olabilirsin diye düşünüyorum.
ben o şartlar içinde çalışmaya razıyım.Olaydan sonra zaten bir süre eğitime devam ettim ama sadece 18 yaşında bunlarla karşılaşmamdan dolayı bu olayı yaşadım.Sonuçta tamam bu gibi olaylar yaşanıcak ama herşeyin bir sırası var.Başka bir meslek yapmak istemiyorum.pmyo'yu suçluyorum evet çünkü inanılmaz derecede bir güvenlik zafiyeti vardı.O gün saldırı olma ihtimalini biz bile aramızda konuşuyoken idareciler hiçbişey yapmadı.Benimle aynı şartlar altında bu sınavı kazananlar izmirde ankarada balıkesirde polis okulu okurken,hafta sonu izne çıkıp dertlerini unuturken.Ben bitlisde karın altında dağın başında bırak hafta sonunu, okulun bahçesine bile çıkmadan hapishanede gibi eğitim görüyorum ve saldırı yiyorum,komserime diyorum ki "psikolokla görüşmek istiyorum." verdiği cevap "gerek yok" ve yıllardır hayalini kurduğum mesleği başkaları yüzünden bırakıyorum.Gelde şimdi kahrolma.
Alıntı:
edoras rumuzlu üyeden alıntı
ben o şartlar içinde çalışmaya razıyım.Olaydan sonra zaten bir süre eğitime devam ettim ama sadece 18 yaşında bunlarla karşılaşmamdan dolayı bu olayı yaşadım.Sonuçta tamam bu gibi olaylar yaşanıcak ama herşeyin bir sırası var.Başka bir meslek yapmak istemiyorum.pmyo'yu suçluyorum evet çünkü inanılmaz derecede bir güvenlik zafiyeti vardı.O gün saldırı olma ihtimalini biz bile aramızda konuşuyoken idareciler hiçbişey yapmadı.
Benimle aynı şartlar altında bu sınavı kazananlar izmirde ankarada balıkesirde polis okulu okurken,hafta sonu izne çıkıp dertlerini unuturken.Ben bitlisde karın altında dağın başında bırak hafta sonunu, okulun bahçesine bile çıkmadan hapishanede gibi eğitim görüyorum ve saldırı yiyorum,
Sizi o okula silah zoruylami goturduler.
Ayni okulda ogrenimini surduren diger arkadaslarinizin can guvenligi riski yokmu ?
Yarin meslekte bir catismaya girseniz, Komiserim, ben korkuyorum, psikologa gidecegim mi diyeceksiniz.
Catismalarda can veren bu kadar sehidimizin cani can degilmiydi.
Insanin, vatani icin canini vermekten daha yuce bir olum sekli olabilirmi ?
Kaldi ki, dinimize gore bunun Takdir-i Ilahi oldugunu biliyor olmaniz lazim.
Neden bir baska meslegi yapmak istemiyorsunuz, ayrildiktan sonra sade vatandas olmanin, ayricaliksiz olmanin sonuclarini mi gordunuz.
Bence muracaatinizi yapin, ama Idare, muracaatinizi red ederse, onlari, hicbir makul vicdan sahibi suclamayacaktir.
Alıntı:
Levent114 rumuzlu üyeden alıntı
Sizi o okula silah zoruylami goturduler.
Ayni okulda ogrenimini surduren diger arkadaslarinizin can guvenligi riski yokmu ?
Yarin meslekte bir catismaya girseniz, Komiserim, ben korkuyorum, psikologa gidecegim mi diyeceksiniz.
Catismalarda can veren bu kadar sehidimizin cani can degilmiydi.
Insanin, vatani icin canini vermekten daha yuce bir olum sekli olabilirmi ?
Kaldi ki, dinimize gore bunun Takdir-i Ilahi oldugunu biliyor olmaniz lazim.
Neden bir baska meslegi yapmak istemiyorsunuz, ayrildiktan sonra sade vatandas olmanin, ayricaliksiz olmanin sonuclarini mi gordunuz.
Bence muracaatinizi yapin, ama Idare, muracaatinizi red ederse, onlari, hicbir makul vicdan sahibi suclamayacaktir.
Zorla götürmediler ama bana karşı sorumlulukları vardı ve bunlar uygulanmadı.Bakın ben bunalım sonucunda bu kararı verdim üzüntümde bu yönde sağlıklı kafayla verdiğim bi karar değildi.Son derece içtenlikle söylüyorumki orada ölmeyi şehit olmayı şuan çok isterdim.Korkuylada hiçbir alakası yok söyleme amacımı yanlış anlamayın ama ben o çatışmada geri dönüp düşen arkadaşımı kaldırdım.Ama benim bunalıma girme sebebim başkalarının tutumu ve ortamın baskısıydı.Diğer arkadaşlarıma göre daha geç adapte oluyordum.Benim yaşadığım baskıları ve olayları bilmeden yorum yapmışsınız.
Alıntı:
edoras rumuzlu üyeden alıntı
Benim yaşadığım baskıları ve olayları bilmeden yorum yapmışsınız.
Ben emekli Subay'im, baski ve olaylarin neler olabilecegini iyi bilirim.
Gerilim altinda bir zincir, en zayif halkasindan kopar.
Bu meslegin size uygun oldugunu sanmiyorum.
Belki yarin,bu karariniz cok hayirli neticeler doguracaktir, bilemezsiniz.
ilginiz için teşekkür ederim komutanım.
Yol tamamen kapalı mı...?
Polis akademisine gitme imkanı yok mu..
veya üniversite okuduktan sonra tekrar bir yol...
Alıntı:
meraklıüye rumuzlu üyeden alıntı
Yol tamamen kapalı mı...?
Polis akademisine gitme imkanı yok mu..
veya üniversite okuduktan sonra tekrar bir yol...
polis meslek yüksek okulu yolu mahkeme kararı haricinde tamamen kapalı
Polis akademisi yoluda kapalı
ama üni okuduktan sonra bir ihtimal başvuru yapabilirim bu konuda tam net bilgi yok.İntibakta pmyodan istifa edenler pomemden polis olmuşlar ancak ben intibak sonrasında istifa ettim benim başvurum kabul olmayabilir.
Hocam aynı saldırıda bende ne yazıkki bitlis pmyo'daydım ve bende ailemin baskısı sonucunda bırakmak zorunda kaldım.Hatta olaydan sonra 9 günlük bayram tatili vardı ben balıkesirde oturmama rağmen geri dönücem diye bavulumu toplamadım bile.Ama işte eve gidince baskılar vs. zorla aldılar okuldan.Yazdıklarınızı okudum ama yukarda arkadaşım ölünce gidip kaldırdık falan demişsin ufak at :) başkomiserin bile bizden önce kaçtığı yerde kimse sığınaktan başını çıkarmadı ki zaten çıkmayın dendi bize.
Herneyse konuyu hortlattım ama benimde bir sorum var.Şimdi ben intibak eğitimi bitti okul daha başlamadan istifamı verdim yani eğitim öğretim dönemi başlamamıştı benim herhangi bir şekilde tekrar dönüş imkanım olurmu burda tecrübeli arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.