Çöp toplama ortak gider mi ?
Yönetim plânında merkezi sistem kömür yakılmakta iken kapıcı çöpleri topluyordu.Bireysel
doğalgaz sistemine geçtikten sonra temizlik görevlisi olarak dışardan gelen bir kişiye merdiven temizliği ve çevre temizliği yaptırılıyor.Bu arada çöpleri de kapı kapı dolaşarak alıyor.Bu kişinin sözleşmesi yok.Çöp toplama ortak yer ve şeylerden sayılır mı.Ben bu hizmetten faydalanmak istemiyorum.Çünkü çok yüksek fiyatla bu iş yaptırılıyor.Kmk.4.md.Ortak giderlerde çöp kanalları diye geçmektedir.Böyle bir çöp kanalıda apartmanda bulunmamaktadır.Genel kurulda alınan kararlar alanları bağlamaz mı.Katılmak istemeyenler
bu çöp toplama işine karışmak zorundalar mı.teşekkür ederim.
Cevap: Çöp toplama ortak gider mi ?
Genel kurula katıldınız mı? Bu sırada red oyu mu verdiniz?
Temizlik yapılırken çöp te toplanıyor..
sizin itiraz ettiğiniz nokta tam olarak nedir?
Genel kurula katılmadım.40 tl.temizlik ve çöp alma ücreti toplanıyor.Diğer komşu sitelerde
ise 20 tl. toplanıyor.itirazım aradaki fark"tan dolayı.aynı hizmeti onlarda yaptırıyorlar.
Toplanacak aidatlarla ilgili kararı genel kurul toplantısında almış olmanız gerekir. Toplantıda karar alnmadıysa ve aidat ödemeyin. Ama karar alındı ve siz bu karara itiraz edip red oyu kullandıysanız, zaman aşım süresi içinde iptal davası açmanız gerekirdi. Bunu da yapmadıysanız, aidatı ödemeniz gerekir. Ödememeniz durumunda, hakkınızda icra takibi yapılabileğini de gözden kaçırmayın.
genel kurul toplantısına katılmadım.6 ay içersinde mahkemeye dava açtım.mahkeme devam ediyor.aidatı da 20 tl.üzerinden ödedim.itirazım toplanan para temizlik görevlisine ödenen ücretten çok fazla.nerdeyse %100.
aynı görevli diğer siteye de bakıyor.onlar 20 tl.ödüyorlar.